Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat joi primul centru de vaccinare de tip drive- through din Bucureşti, deschis în Piaţa Constituţiei, care va funcţiona zilnic, în intervalul orar 08.00 - 20.00, iar personal specializat va administra serul produs de Pfizer. Până la ora 12.40 s-au vaccinat 280 de persoane, a transmis PMB. Şeful statului a afirmat, după vizita la acest centru, că suntem într-o nouă fază a campaniei de vaccinare şi practic nu mai este nevoie de niciun fel de birocraţie, românii pot veni pur şi simplu să se vaccineze, inclusiv cei din Diaspora în timpul şederii lor în ţară. El i-a îndemnat din nou pe oameni să se vaccineze, aceasta fiind singura soluţie de a încheia pandemia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE „Am vizitat primul centru de vaccinare drive-through din Bucureşti care deja putem să spunem că este un succes de azi dimineaţă. Ştiţi că bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare. Este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes şi vor apărea tot mai multe centre de acest tip. Este foarte important de ştiut că la aceste centre se poate prezenta oricine doreşte care este rezident la noi, deci evident românii, dar şi cei care au reşedinţa în România, inclusiv românii din Diasporă care vor să se în timpul şederii în România pot pur şi simplu să vină să se vaccineze. Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză, ceea ce se şi întâmplă. Vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie şi îi încurajez pe toţi românii să se vaccineze. Suntem într-o nouă fază a campaniei în care practic nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocraţie. Se poate merge la vaccinare pur şi simplu, cum se întâmplă la acest centru drive-through. Sunt convins că şi în Bucureşti şi în ţară se vor organiza noi şi noi evenimente de vaccinare, drive-through, maratoane de vaccinare, ş.a.m.d. Dar evident este important să înţelegem cu toţii că e nevoie de vaccinare. Eu vă doresc tuturor multă sănătate şi sărbători fericite”, a afirmat preşedintele Iohannis.
 
UPDATE Şeful statului a ajuns la centrul de vaccinare drive through. Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă şi secretarul de stat în MS Adrian Baciu sunt şi ei prezenţi.
 
UPDATE - Conform unui anunţ făcut de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis face la ora 14:00, o vizită la primul centru de vaccinare drive-through din Bucureşti, de la Piaţa Constituţiei.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Centrele de tip drive- through sunt destinate marilor oraşe, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare. În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării. 
 
Centrul din Bucureşti se deschide joi, la ora 8.00 şi va funcţiona zilnic până la ora 20.00. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat că centrul, care are patru fluxuri, va funcţiona în Piaţa Constituţiei până în 12 septembrie. 
 
Autorităţile precizează care sunt lucrurile pe care trebuie să le cunoască cei care se prezintă la centrul de vaccinare: 
 
➢ Agenţii de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare;
 
➢ La punctul de triaj medical se aplică procedurile şi instrucţiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, şi validează criteriile medicale pentru vaccinare;
 
➢ Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spaţiului special amenajat după caz;
 
➢ După vaccinare, agenţii de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare;
 
➢ Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic şi asistenţi) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală pe perioada de supraveghere;
 
➢ În perioada de supraveghere, se emite adeverinţa de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză;
 
➢ În funcţie de tipul vaccinului distribuit, pentru completarea schemei de vaccinare, se asigură accesul persoanelor pentru efectuarea rapelului, conform intervalului dintre cele două doze, respectând capacitatea de vaccinare a centrului;
 
➢ După începerea administrării dozei de rapel la persoanele vaccinate iniţial, se mai pot primi suplimentar persoane pentru vaccinarea cu doza I, în limita capacităţii de vaccinare a centrului.
 
Primul centru de tip drive- through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate, până miercuri seară, 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar în 28 aprilie a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.
 
Pentru susţinerea campaniei de vaccinare şi atingerea indicelui necesar imunizării colective optime, în perioada următoare se vor deschide gradual alte asemenea centre de vaccinare destinate populaţiei generale, la nivel naţional. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.