Ministerul Sănătăţii a precizat, vineri seară, că Institutul "Matei Balş" şi Spitalul Colentina au fost înştiinţate de Termoenergetica privind sistarea încălzirii şi a apei calde, până la ora 24.00, în urma unor avarii. Declaraţia vine după ce problema a fost semnalată pe reţelele de socializare. Reprezentanţii Termoenergetica au transmis că se fac lucrări pentru remedierea unei avarii la reţeaua primară, în zona Ştefan cel Mare, iar termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă. La Spitalul Colentina, saloanele pacienţilor sunt încălzite cu ajutorul aparatelor de aer condiţionat

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "Azi dimineaţă am fost anunţaţi de întreruperea, după ora 9.00, a apei calde şi a căldurii, până în jur de orele 24.00, când sperăm să revenim la normal. Apa caldă, mai ales în spitalul nostru, nu reprezintă un lux, ci o necesitate, pentru că echipele, în cadrul decontaminării, trebuie să beneficieze de duş şi de apă caldă", a declarat, la Digi 24, directorul medical al Spitalului Colentina, Victor Cauni.

El a spus că sunt montate boilere pentru ca echipele care termină lucrul în zona roşie, cu pacienţi COVID, să se poată decontamina.

"Încălzirea pacienţilor în saloane - am folosit, pentru a nu suprasolicita reţeaua electrică, am folosit aerele condiţionate pe modul încălzire. Bineînţeles sperăm ca după ora 12 şi probabil lucrările de aerisire, sperăm ca spre dimineaţă să reintrăm în normal atât cu apa caldă, cât şi cu căldura, pentru că sunt lucruri esenţiale în spitale suport COVID", a adăugat Cauni.

El a menţionat că în proiectul de buget pe anul viitor s-a prevăzut montarea de centrale pentru fiecare corp de clădire a spitalului.

UPDATE - "Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă vineri că execută lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua primară DN 700, în zona Ştefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei. Lucrările afectează alimentarea cu agent termic a spitalelor Matei Balş şi Colentina", a transmis Termoenergetica, pe site-ul companiei.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este în cursul nopţii de vineri, 4 decembrie, spre sâmbătă, 5 decembrie 2020.

"Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren şi vor lucra pentru executarea cât mai rapidă a operaţiunilor necesare reluării furnizării agentului termic în zona afectată. Ne cerem scuze clienţilor pentru disconfort şi le mulţumim pentru înţelegere!", au arătat reprezentanţii companiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Problema a fost semnalată pe reţelele de socializare, o femeie reclamând că la "Matei Balş" bolnavii care sunt conectaţi la oxigen stau în frig. Ea mai spune că aceştia au primit pilote.
 
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că au luat legătura cu reprezentanţii Institutului care au confirmat că au primit o înştiinţare din partea Companiei Municipale Termornergetica prin care li se semnala că, vineri, între orele 09.00-24.00 va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură şi apă caldă) din cauza unor avarii. 
 
În aceeasi situaţie este şi Spitalul Colentina, au menţionat aceştia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.