Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a felicitat, într-o postare pe Facebook, echipa de robotică AutoVortex "pentru excelenta performanţă înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg", locul al doilea din 21 de echipe. Postarea sa a atras însă numeroase comentarii, între care şi critici pentru deplasarea elevilor în Rusia şi întrebări legate de modalitatea în care ei vor reveni în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicit echipa de robotică AutoVortex pentru excelenta performanţă înregistrată la Turneul regional de la Sankt Petersburg (26-27 februarie), cu atât mai mult cu cât această calificare în finala Campionatului a fost obţinută în condiţii competiţionale atipice! În contextul dat, clasarea pe locul al doilea într-un turneu cu 21 de echipe participante este un rezultat remarcabil, care face cinste României", a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook, duminică seară.

El a adăugat că echipa este compusă din şase elevi şi o studentă.

"Cei 7 componenţi ai echipei (6 elevi şi o studentă), în coordonarea profesorului Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti & Universitatea Politehnica Bucureşti), au avut o experienţă care îi va face şi mai puternici şi am convingerea că va fi urmată de alte rezultate de excepţie în competiţiile viitoare. AutoVortex are deja o tradiţie în acest sens şi sunt încrezător că va fi confirmată şi dusă mai departe!", a susţinut Cîmpeanu.

Conform edupedu.ro, organizatorii nu au permis delegaţiei României să afişeze drapelul naţional.

„Ne-au pus să dăm jos steagul României de pe stand şi de pe robot”, a declarat pentru Edupedu.ro Ionuţ Panea, coordonatorul echipei de elevi români. Aceste lucruri s-au petrecut sâmbătă, la inspecţia dinaintea concursului desfăşurat duminică. Panea a mai precizat: Gazdele „sunt foarte reci”, „Nu ne lasă să punem steagul nicăieri”, „Voiau să stăm cu gecile pe noi, să nu se vadă tricolorul pe tricou”.
Postarea ministrului Educaţiei a generat numeroase comentarii, printre cele cu felicitări la adresa elevilor fiind şi critici. "Echipa din România este singura echipă străină care participă la campionatul regional de la Sankt Petersburg..." . Nu va e rusine???? Si ne mai miram de bataia de joc fata de copii si testare in pandemie. Totusi nu va e rusine?", a scris cineva.

O altă persoană a afirmat: "Nu pot sa cred ca lăudaţi iresponsabilitatea de a trimite copiii in Rusia acum, cu riscul de a rămâne acolo, la un concurs intern rusesc, unde singura echipa din afara Rusiei a fost aceasta!".

"De ce nu ma mir ca ii felicitati. Alte tari si-au retras toti sportivii sau au anulat competitii. Sunt singura echipa UE. Sper sa se intoarca in siguranta, asta e esential. Ma intreb cu ce, toate zborurile sunt anulate reciproc", a scris altcineva.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.