Ministerul Sănătăţii anunţă, luni, că rezultatele preliminare ale secvenţierii indică prezenţa variantei OMICRON a coronavirusului şi la sportivul din Baia Mare. Autorităţile neagă informaţiile conform cărora alţi patru sportivi repatriaţi din Africa de Sud ar fi infectaţi şi precizează că marţi vor fi recoltate din nou probe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a precizat că informaţiile potrivit cărora alţi patru sportivi repatriaţi recent din Africa de Sud ar fi pozitivi cu SARS-COV-2 sunt false. 
 
"Potrivit informaţiilor primite de la DSP Maramureş doar o singură persoană a fost testată pozitiv, informaţiile despre acest caz fiind deja transmise public. Mâine, 7 decembrie, conform metodologiei, vor fi recoltate din nou probe de la sportivii repatriaţi din Africa de Sud", a transmis sursa citată, luni seară..
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În urma rezultatelor parţiale ale secvenţierii tulpinii provenind de la sportivul din judeţul Maramureş, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alţi 2 pasageri din cursa din Africa de Sud”, anunţă, luni, Ministerul Sănătăţii. 
 
Sursa citată a precizat că diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni.
 
”Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, a mai transmis ministerul. 
 
Autorităţile precizează că persoană este vaccinată şi nu manifestă simptome.
 
Primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON în România au fost confirmate la o femeie din judeţul Braşov şi la un bărbat din judeţul Vaslui. Ambii au sosit cu acelaşi avion cu care a revenit în ţară, din Africa de Sus, sportivul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.