Ministerul Educaţiei a anunţat, joi seară, că 193.430 angajaţi din sistemul naţional de învăţământ s-au vaccinat, dintr-un total de 317.531 angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi seară, la Digi 24, că cifra prezentată de minister reprezită ”toate categoriile profesionale”, nu doar profesorii. 

Referindu-se la cei peste 8.000 de salariaţi care s-au vaccinat peste vară, Sorin Cîmpeanu a afirmat: ”E un plus, recunosc, dar este mai mic decât speram şi mai mic decât ne doream”.  

”Insistăm pe prezentarea de argumente şi punem la dispoziţie, după începerea şcolii (...) echpe mobile de vaccinare”, a mai precizat ministrul.  

Sorin Cîmpeanu a precizat că se va distribui un chestionar în şcoli, pentru a se afla intenţia părinţilor de a vaccina copiii.  

”Este un chestionar simplu, pe care am anunţat că o să-l trimitem”, a mai declarat ministrul. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ministerul Educaţiei a publicat, joi seară, rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar (de stat) şi din sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat).  

”Din totalul de 317.531 angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%”, a transmis Ministerul Educaţiei.  

Sursa citată precizează că, faţă de ultima raportare, se înregistrează un plus de 8.257 de persoane vaccinate în sistemul naţional de învăţământ. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.