Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a declanşat procedura de anulare a certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată într-o şedinţă în 31 mai, în urma unei solicitări a Asociaţiei 21 decembrie, referitoare la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 de către Ion Iliescu.

Potrivit documentelor comisiei, în unanimitate a constatat, atât din CV, cât şi din materialele de presă, că Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie. conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945-1989 au deţinut cel puţin o demnitate sau o funcţie de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau naţional ale Partidului Comunist Român”, prevede articolul invocat.

Membrii comisiei au decis demararea procedurii administrative de anulare a certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu în instanţa de contencios administrativ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.