Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate, în cea mai amre parte a zonelor ţării, până miercuri seară. Cantităţile de apă pot depăşi 50 de litri pe metrul pătrat. De asemenea, meteorologii anunţă vreme rece în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Pentru Bucureşti, ANM a emis o informare specială:

14.06.2021 ORA 10:00 - 15.06.2021 ORA 09:00

Vremea va fi răcoroasă şi se va menţine în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, când vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Pot fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi de 21...23 grade, iar cea minimă de 10...12 grade.

15.06.2021 ORA 09:00 - 16.06.2021 ORA 23:00

Vremea se va încălzi, dar va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări pe parcursul după-amiezilor şi al serilor când vor fi averse posibil mai însemnate cantitativ şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade marţi (15 iunie) şi se va situa în jurul a 27 de grade miercuri (16 iunie). Minima termică va fi de 14...15 grade

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse în regiunile sudice unde vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, au transmis, luni, meteorologii.

Potrivit acestora, marţi şi miercuri (15 şi 16 iunie), în est şi sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25...50 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în celelalte zone, dar pe areale mai mici”, au mai precizat meteorologii.

Aceştia anunţă că manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala până la sfârşitul săptămânii.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.