Un incendiu de proporţii a izbucnit, miercuri, la un centru de colectare şi reciclare a deşeurilor din Glina, judeţul Ilfov, unde ard lemne şi caroserii auto cu degajări mari de fum. Traficul auto în zonă este blocat, fiind deviat prin Capitală şi pe DN 3, valorile de trafic fiind crescute. Meteorologii anunţă că există premisele dispersării norului de fum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Incendiul este localizat. La caz sunt 13 autospeciale de stingere, 2 SMURD, descarcerare. Posibilităţi limitate de alimentare cu apă a autospecialelor în zona respectivă”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov. 

UPDATE: ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul se manifestă pe o mie de metri pătraţi, fără posibilitate de propagare. 

UPDATE: ”În jurul orei 17:11, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Glina arde un REMAT. Având în vedere condiţiile de vizibilitate redusă, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii din Popeşti Leordeni şi Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă, de dirijare şi deviere a traficului. De asemenea, la faţa locului se află şi pompierii militari pentru activităţi specifice din competenţă”, au transmis, la rândul lor, reprezentanţii IPJ Ilfov. 

Poliţiştii rutieri informează participanţii că traficul se deviază prin Bucureşti şi prin DN3.

UPDATE:  ”Având în vedere simularile modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona Glina, judeţul Ilfov, se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat (viteze la rafală de până 20…25 km/h), din direcţie predominant sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare spre nord-est”, au precizat meteorologii. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Incendiu la un centru de colectare şi reciclare deşeuri în Glina. Ard caroserii de autoturisme şi material lemnos”, a transmis, miercuri, ISU Bucureşti Ilfov.

Sursa citată a precizat că actioneaza 9 autospeciale de stingere.

”Sunt degajări mari de fum. Recomandăm evitarea zonei pentru a facilita deplasarea autospecialelor de intervenţie”, au mai transmis pompierii. 

Aceştia au transmis celor aflaţi în zonă un mesaj de avertizarerin sistemul RO ALERT. 

”Incendiu major produs la REMAT, pe Intrarea Abatorului, în localitatea Glina, judeţul Ilfov. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, au transmis pompierii. 

Traficul pe Centura Bucureşti este blocat.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura Bucureşti, din cauza unui incendiu produs la Remat Glina, judeţul Ilfov. Din primele verificări, nu au rezultat victime”, a transmis Infotrafic. 

Sursa citată a precizat că valorile de trafic sunt intense.

Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.