Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la acoperişul clădirii noi a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, pompierii reuşind să îl stingă. Ministerul Sănătăţii a precizat că nu sunt persoane rănite, toţi cei opt pacienţi aflaţi în UPU fiind evacuaţi în siguranţă. Noua UPU a fost deschisă în septembrie anul trecut, fără a avea la acel moment autorizaţie de securitate la incendiu. Managerul Spitalului de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, Andi Nodiţ, a explicat pentru News.ro că un cablu de degivrare situat pe acoperişul clădirii a ars mocnit. Managerul a afirmat că echipa de contractori care s-a ocupat de partea de construcţie şi instalaţie electrică va evalua integral instalaţia electrică, după care va fi solicitat un nou aviz de specialitate ISU. Andi Nodiţ a precizat că noua UPU avea autorizaţie de securitate la incendiu. Până la remedierea situaţiei şi până la obţinerea avizelor necesare, va fi folosită în sistem de avarie vechea UPU a spitalului, iar o parte a urgenţelor majore va fi redirecţionată spre alte unităţi sanitare din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Incendiul de la UPU "Bagdasar-Arseni", cauzat de un cablu exterior de degivrare care a ars mocnit - manager/ Noua UPU rămâne închisă până la remedierea situaţiei, iar instalaţia electrică va fi reevaluată integral/ Urgenţele majore, redirecţionate

UPDATE - News.ro a relatat, în septembrie, că noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală, cea mai modernă din ţară, nu avea încă autorizaţie de securitate la incendiu, deşi era deschisă din 3 septembrie. IGSU a precizat atunci pentru News.ro că motivul este ”neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale” şi că trebuiau completate documentaţiile tehnice depuse. 

 
Contactat de News.ro, Andi Nodiţ, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”, explica atunci că noua Unitate de Primiri Urgenţe nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu şi că mai sunt documente de depus la ISU, după ce experţii Inspectoratului au cerut suplimentarea documentaţiei.
 
“Atât timp cât eşti în proces de autorizare, beneficiarul unui astfel de obiectiv asumându-şi răspunderea, poate deschide. Personalul medical şi pacienţii sunt mult mai mulţumiţi, aici se poate face medicină de urgenţă corect”, afirma managerul.

Întrebat cine este răspunzător dacă izbucneşte un incendiu în noua secţie UPU inaugurată la “Bagdasar Arseni” până la obţinerea efectivă a autorizaţiei ISU, managerul unităţii sanitare spunea că el răspunde într-un astfel de caz. 

“Eu, cu siguranţă, dar să ştiţi că îmi asum acest risc , această răspundere, pentru că, din punctul meu de vedere şi al oricărui om normal , nespecialist în ce înseamnă normative şi standarde şi legislaţie ISU, vechiul amplasament al Unităţii de Primiri Urgenţe prezenta un risc înmiit faţă de riscul pe care îl prezintă noua Unitate”, declara managerul Spitalului “Bagdasar Arseni”.

UPDATE - Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul este lichidat.
 
"În această dimineaţă, puţin după ora 7, la clădirea nouă a UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, a izbucnit un incendiu la acoperiş. Toţi cei 8 pacienţi care se aflau în clădire au fost evacuaţi imediat în siguranţă (...) Menţionăm că nu sunt persoane rănite. Ministerul Sănătăţii este în legătură cu conducerea unităţii sanitare pentru acordarea imediată de măsuri de sprijin în caz de necesitate", a transmis, la rândul său, Ministerul Sănătăţii.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - "În jurul orei 7 am fost anunţaţi cu privire la un incendiu produs la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni. Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degaja fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior", a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.
 
FOTO: ISUBIF
FOTO: ISUBIF
 
Conform sursei citate, în acest moment nu se observa flacără sau fum.
 
Nu sunt persoane rănite, au mai arătat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.
 
FOTO: ISUBIF
FOTO: ISUBIF
 
S-a acţionat cu 8 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 7 echipaje SMURD, trei descarcerări şi trei autoscări.
 
Potrivit aceleiaşi surse, 7 pacienţi şi personalul medical s-au evacuat înaintea sosirii forţelor de intervenţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.