Poliţiştii din Ilfov au deschis o anchetă după ce au fost sesizaţi că persoane necunoscute au intrat într-o secţie de votare din Petrăchioaia unde erau depozitaţi saci cu buletine de vot şi au furat circa 30 de buletine de vot nule, pentru alegerea primarului. Buletinele de vot erau depozitate în acea secţie întrucât urma să fie renumărate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ”Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii oraşului Voluntari, a rezultat faptul că sigiliile au fost aplicate corespunzător şi nu au rezultat elemente de probaţiune care să ateste modificarea stării acestora. De asemenea, au fost identificate toate voturile reclamate ca fiind sustrase”, a transmis IPJ Ilfov. 
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
Potrivit sursei citate, până la acest moment, aspectele sesizate de  locţiitorul preşedintelui secţiei 263 din Petrăchioaia nu sunt susţinute de niciunul dintre membri sau observatori. 
 
În continuare, poliţiştii efectjuează cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor în cadrul dosarului  penal.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, marţi, în jurul orei 13.00, poliţistul care asigura protecţia secţiei de votare nr. 263 din Petrăchioaia a fost sesizat de către locţiitorul preşedintelui acestei secţii cu privire la faptul că, după desigilarea căii de acces spre încăperea unde se aflau voturi, a constatat că persoane necunoscute au pătruns în această locaţie, au îndepărtat un sigiliu de la un sac care conţinea voturi, au înlocuit un sigiliu aplicat pe una dintre cele două fereastre şi a sustras, la prima vedere, 30 de voturi nule, pentru alegerea primarului.
 
”La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţiştii oraşului Voluntari, împreună cu specialist criminalist, care efectuează cercetări pentru identificarea presupuşilor autori şi stabilirea situaţiei de fapt, în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, ruperea de sigilii şi fraudă la vot. Precizăm că voturile au fost transportate de la sediul Biroului Electoral de Circumcripţie Petrăchioaia în noaptea de 10/11 iunie, în jurul orei 00:00, şi depozitate la Secţia nr. 263, ca urmare a deciziei preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie”, în vederea renumărării, a precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.