Tânărul care în 2011 şi-a ucis mama şi bunica a evadat vineri seară din Spitalul de Psihiatrie Grajduri, aceasta fiind pentru a doua oară când reuşeşte să fugă, prima dată fiind la Spitalul Socola. Bărbatul a fost găsit sâmbătă după-amiază pe raza localităţii Grajdur, fiind reinternat. Peste 50 de poliţişti ieşeni au fost mobilizaţi în operaţiunea de căutare a tânărului .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Tânărul a fost găsit şi reinternat

El a fost găsit pe raza localităţii grajduri şi dus înapoi la Spitalul de Psihiatrie Grajduri - Pădureni. Cel care l-a găsit este un angajat al spitalului, care a chemat poliţia.

Bărbatul a evadat vineri seară în jurul orei 18.30

UPDATE - La căutări participă şi un câine de urmărire al Poliţiei ieşene.

Agenţii de poliţie au împânzit atât zona localităţii Grajduri, cât şi cartierul Bucium din municipiul Iaşi, unde a locuit tânărul şi unde a comis dublul asasinat.

Totodată, au fost instituite filtre rutiere la intrările şi ieşirile din municipiul Iaşi.

De asemenea, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili modul în care tânărul a reuşit să fugă din Spitalul de Psihiatrie Grajduri.

Localitatea Grajduri se află la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Iaşi.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Silviu-Cătălin Tecuţă are 24 de ani, 1,70 metri înălţime, păr şaten tuns scurt, ochi căprui, ten măsliniu şi barbă, iar la momentul în care a fugit din spitalul de psihiatrie din Iaşi purta pantaloni negri şi o maletă neagră.

În lipsa tratamentului medicamentos, acesta poate deveni violent.

Poliţiştii îi roagă pe cei care l-au văzut pe tânăr sau au informaţii care pot duce la găsirea lui să apeleze numărul unice de urgenţă 112 sau să se areseze celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Grajduri, Victor Idricianu, afirmă că, în urma vizionrii imaginilor de pe camerele de supraveghere, a rezultat că în jurul orei 18.30, bărbatul s-a ascuns într-un spaţiu exterior pavilionului în care era internat.

Idricianu a reltat că absenţa acestuia a fost sesizată după aproximativ un sfert de oră, când pacienţilor li s-a dat masa de seară.

Din momentul constatării dispariţiei tânărului, în spital a fost constituită o celulă de criză, au fost anunţate autorităţile şi au început căutările.

Victor Idricianu a precizat că la Spitalul Grajduri ajung persoane condamnate definitiv.

Nu este pentru prima dată când Silviu Tecuţă reuşeşte să fugă.

Adevărul relata în ianuarie 2012 că tânărul a reuşit să evadeze de la Spitalul Socola după ce doi dintre infirmieri l-au luat din pavilionul unde era internat pentru a-i ajuta la transportarea hranei către pacienţi. 

În 4 octombrie 2011, când avea 17 ani, el şi-a ucis mama şi bunica, sugrumându-le şi apoi înjunghiindu-le, iar expertiza psihiatrică a arătat că nu avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.