Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat OUG care permite amânarea ratelor, pentur cei care nu şi-au amânat deja ratele timp de nouă luni, iar solicitările vor putea făcute până la 15 martie 2021. Perioada totală pentru care se poate solicita amânarea plăţii ratelor este de 9 luni. Cîţu a mai afirnat că voucherele de vacanţă vor fi acordate şi în 2021 pentru personalul plătit din fonduri publice. De asemenea, el a mai precizat că punctul de amendă rămâne la valoarea de 145 de lei. Comform lui Florin Cîţu, salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020 şi este luată în calcul o creştere a alocaţiilor cu 20%, acesta fiid nivelul considerat sustenabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu: Luăm în calcul o creştere a alocaţiilor cu 20%, este ceea ce cred că este sustenabil
CITEȘTE ȘI Premierul Florin Cîţu a anunţat că salariile bugetarilor au fost plafonate la nivelul din decembrie 2020
CITEȘTE ȘI Ciţu: Voucherele de vacanţă rămân şi în 2021/ Punctul de amendă rămâne la 145 de lei

”O altă OUG pe care am aprobat-o astăzi şi la care  s-a lucrat în timp record, este o OUG pe care o aşteaptă mulţi români. Este vorba despre  modificarea OUG 37, privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate (...) este vorba despre prelnira amînrii ratelor la bancă”, a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, premierul Florin Cîţu.

Acesta a explicat că  maximul este 9 luni de zile.

”Dacă ai avut 9 luni de zile rata amânată, nu mai poţi să amâni, dar ceilalţi pot să meargă până la 9 luni de zile. Partea bună este că sunt şi persoane care nu au făcut parte până acum şi pot  să aplice”, a precizat premierul, afirmând că nu e modifică condiţiile pentru a se putea cere amânarea ratelor.

Solicitările pot fi transmise până la 15 martie 2021, iar creditorii vor realiza analiza şi transmite decizia până la 31 martie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.