Doi poliţişti de la IPJ Galaşi sunt vizaţi de o anchetă internă după apariţia unor imagini în care asistă pasiv la momentul apariţiei unei fete de 14 ani, plină de sânge, pe o stradă din oraş. Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi anunţă că măsurile împotriva celor doi poliţişti pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie. Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, fără a avea deocamdată certă informaţia că fata, care provine dintr-un centru de plasament, a fost violată. Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, spune că fata de 14 ani nu ar fi fost victima unui viol şi că ea a afirmat că ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu un băiat de 15 ani, pe care l-a numit prietenul său. O anchetă internă a început la DGASPC Galaţi. Adolescentul bănuit că a avut relaţii sexuale cu fata de 14 ani a fost găsit de poliţişti, el fiind dus la Parchet pentru audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Fifor, despre cazul de la Galaţi: Vă asigur că vor fi luate cele mai aspre măsuri; sunt cercetaţi atât cei doi poliţişti acuzaţi că nu au acordat ajutor fetei violate, cât şi şeful secţiei
CITEȘTE ȘI Galaţi: Adolescentul care ar fi avut relaţii sexuale cu fata de 14 găsită plină de sânge, găsit şi dus la audieri
CITEȘTE ȘI Poliţia Judeţeană Galaţi anunţă că măsurile împotriva celor doi poliţişti care au asistat pasiv la situaţia fetei de 14 ani găsită plină de sânge pot merge de la mustrare până la destituirea din Poliţie

UPDATE - Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Ciprian Groza, fata de 14 ani trăieşte într-un centru de plasament, iar sâmbătă şi-a luat bilet de voie între orele 17.00-20.00, spunând că se va plimba prin oraş. Fata ar fi mers însă la domiciliul prietenului său, un băiat de 15 ani, cu care se cunoştea de circa o lună, iar acolo ar fi întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu el.

"Cu acest băiat de 15 ani, minora ar mai fi avut patru întâlniri de acest gen. La domiciliul lui, din spusele fetei, s-ar fi consumat un act sexual consfinţit de ambele părţi, urmat de ce ştim că s-a întâmplat, acea hemoragie a fetiţei. Se pare că nu ar fi fost prima relaţie sexuală a fetei", a declarat Groza.

Reprezentantul DGASPC Galaţi spune că există nişte proceduri pe care fata le-a respectat, în speţă biletul de voie solicitat, însă ea ar fi mers nu la plimbare, cum a declarat, ci la domiciliul prietenului său.

De asemenea, Groza a anunţat la că la nivelul DGASPC Galaţi a fost începută o anchetă.

Între timp, copila a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar după operaţie a început şedinţele de consiliere psihologică.

Între timp, Poliţia Judeţeană Galaţi a transmis că cei doi poliţişti filmaţi în timp ce asistau pasiv la momentul apariţiei fetei pline de sânge au gradul de agent, unul dintre ei este absolvent al Şcolii de Agenţi, promoţia 2016, celălalt este angajat din sursă externă în anul 2017.

În perioada cercetării disciplinare, celor doi nu li se suspendă activitatea.

-  În filmarea distribuită pe Facebook se pot observa o fată plină de sânge, doi agenţi de pază, trecători care încearcă să o ajute pe copilă pi care încearcă să o convingă să le spună ce s-a întâmplat cu ea şi o maşină de poliţie cu doi agenţi care nu coboară din autoturism si nu intervin în niciun fel.

"Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele. Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, a a transmis luni Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Galaţi.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima ar fi fost violată.

Aceeaşi persoană se declară revoltată de lipsa de reacţie a poliţiştilor şi cere măsuri dure împotriva celor doi agenţi care au refuzat să ajute victima unui viol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.