Ploaia îngheţată, zăpada şi vântul au produs efecte în 18 judeţe din întreaga ţară şi în municipiul Bucureşti. S-au degajat 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme. În plus, au fost deblocate mai multe autoturisme în care se aflau 52 de persoane. Aproximativ 26.000 de consumatori din 25 de localităţi din judeţul Ialomiţa nu au energie electrică duminică după-amiază, se arată într-un bilanţ transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Aproximativ 26.000 de consumatori din judeţul Ialomiţa sunt în continuare fără energie electrică

Aproximativ 26.000 de consumatori din 25 de localităţi din judeţul Ialomiţa nu au energie electrică duminică după-amiază, se arată într-un bilanţ transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În ultimele zile, 35 de autovehicule, în special de mare tonaj, au derapat şi au ieşit de pe şosele, iar sâmbătă seara reprezentanţii ISU Ialomiţa au intervenit după ce un autoturism s-a răsturnat în afara drumului, cinci persoane fiind rănite.

Potrivit bilanţului transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, din 24 ianuarie, de la debutul manifestărilor nefavorabile ale vremii, prin dispeceratul integrat şi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei au fost gestionate circa 70 de situaţii în care oamenii au fost puşi în dificultate din cauza poleiului de pe căile de transport şi gheţii depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate.

"Cele mai afectate din cauza depunerilor de gheaţă au fost sistemele de electricitate din judeţ, precum şi copacii, care au cedat încărcaţi de stratul gros de polei depus pe crengi. 37 de astfel de situaţii s-au înregistrat, majoritatea fiind rezolvate cu sprijinul echipelor societăţii de distribuţie a energiei electrice, SVSU-urilor şi ISU Ialomiţa. O parte dintre acestea, care necesită o intervenţie mai îndelungată pentru remedierea avariilor, sunt încă în curs de soluţionare", arată ISU Ialomiţa.

În 17 cazuri, un număr de 35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat în afara şoselei ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului depus. În toate aceste situaţii au intervenit serviciile voluntare ale localităţilor, operatori economici din zonele afectate şi societăţile responsabile cu menţinerea în stare de practicabilitate a drumurilor judeţene şi naţionale. Nu s-au înregistrat victime sau pagube însemnate.

Efecte ale vremii în 18 judeţe şi Bucureşti: s-au degajat 1.700 de copaci, stâlpi de electricitate şi cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme

Ploaia îngheţată, zăpada şi vântul au produs efecte în 18 judeţe din întreaga ţară şi în municipiul Bucureşti. S-au degajat 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme. În plus, au fost deblocate mai multe autoturisme în care se aflau 52 de persoane. 

”În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte în municipiul Bucureşti şi în 18 judeţe. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curţi, deblocarea din zăpadă a 37 autovehicule în care se aflau 52 de persoane, degajarea a 1.752 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi a 80 cabluri electrice, fiind afectate 221 autoturisme”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

S-au produs efecte ale vremii în judeţele Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vaslui şi Vâlcea.

De asemenea, s-a acţionat pentru acordarea asistenţei medicale la două persoane rănite de crengi desprinse din copaci şi la doi pacienţi pentru care a fost necesară intervenţia autospecialelor de deszăpezire şi a şenilatelor ISU pentru deblocarea căilor de acces şi transportul acestora la ambulanţă.

Până la ora 10.00, întreaga ţară este în continuare sub incidena unei informări meteorologice care anunţă depuneri de gheaţă, în sud şi sud-est, intensificări temporare ale vântului şi ninsori la munte, în special la altitudini mari.

Capitala şi şase judeţe sunt sub cod galben.

CFR: Trenurile circulă în condiţii speciale pe relaţia Bucureşti - Lehliu, iar pe sectoarele Buftea - Periş şi Videle - Roşiori, din cauza fluctuaţiilor de tensiune, trenurile circulă cu viteză redusă

Compania Naţională CFR anunţă că, duminică dimineaţă, nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate pe reţeaua feroviară, însă circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo nefavorabile, în jumătatea de sud a ţării, dar şi la intrare în Capitală. Trenurile circulă în condiţii speciale pe relaţia Bucureşti - Lehliu, tractate cu locomotive Diesel, iar pe sectoarele Buftea - Periş şi Videle - Roşiori, din cauza fluctuaţiilor de tensiune, trenurile circulă cu viteză redusă.

”Se circulă în continuare în condiţii speciale pe relaţia Bucureşti - Lehliu, interval de staţii unde trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, iar pe sectoarele Buftea - Periş şi Videle - Roşiori, unde apar frecvent fluctuaţii de tensiune, trenurile circulă cu viteză redusă şi încercări repetate de conectare a pantografului la linia de contact, pentru asigurarea curentului electric necesar continuării parcursului”, a anunţat, duminică dimineaţă, CFR.

Compania precizează, însă, că nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate pe reţeaua feroviară.

”Personalul feroviar a acţionat permanent, încă din cursul nopţii, pentru verificarea componentelor de alimentare cu energie electrică şi remedierea deranjentelor, astfel încât să menţinem continuitate în circulaţia trenurilor. La această oră, pe distanţa Bucureşti - Lehliu se intervine cu drezina pantograf pe un fir de circulaţie, astfel încât în scurt timp trenurile să circule în condiţii normale, cu locomotive electrice”, a mai precizat CFR.

Compania anunţă că, duminică, echipele feroviare vor face verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni cu personal şi utilaje, astfel încât să fie operational traficul pe toate magistralele.

Ialomiţa: Peste 34.500 de consumatori, în continuare fără curent electric; toate drumurile judeţele rămân închise din cauza poleiului

Peste 34.500 de familii din judeţul Ialomiţa nu au, duminică dimineaţă, curent electric, din cauza gheţii care a provocat avarii majore la reţea. De asemenea, din cauza poleiului, toate drumurile judeţele sunt în continuare închise traficului rutier.

Potrivit ISU Ialomiţa, duminică dimineaţă, sunt în continuare fără curent electric consumatorii din localităţile Adâncata, Alexeni, Armăşeşti, Axintele, Balaciu, Bărcăneşti, Borăneşti, Răduleşti, Căzăneşti, Ciocârlia, Ciochina, Cocora, Coşereni, Drăgoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Gârbovi, Grindu, Ion Roată, Jilavele, Maia, Manasia, Moviliţa, Roşiori, Munteni-Buzău, Sălcioara, Sfântu Gheorghe, Sineşti, Urziceni, Valea Măcrişului şi Valea Ciorii.

În total, este vorba despre 34.530 de consumatori.

De asemenea, drumurile judeţele rămân închise din cauza poleiului.

Echipele societăţii de furnizare a energiei electrice intervin în mai multe localităţi pentru îndepărtarea efectelor ploii îngheţate. Astfel, în localitatea Patru Fraţi este un stâlp de beton căzut, intervenţia de remediere a avariei fiind de durată. La Sărăţeni şi Sfântu Gheorghe sunt cabluri electrice căzute, situaţii similare fiind şi la Drăgoeşti, Bărbătescu, la Misleanu sau Urziceni.

”Pe tot parcursul nopţii, cele 16 containere generator de mare capacitate venite în sprijin  din ţară, plus cel de la Ialomiţa, au acţionat continuu pentru alimentarea consumatorilor de electricitate din municipiul Urziceni, furnizând energie electrică pentru aproximativ 80% din oraş”, au transmis oficialii ISU Ialomiţa.

Unul dintre aceste generatoare acţionează, încă de sâmbătă după-amiază, la Policlinica din Urziceni.

Potrivit ISU Ialomiţa, generatoarele vor acţiona în sprijinul populaţiei afectate până la remedierea situaţiei de către echipele furnizorului de energie electrică.

Judeţul Ialomiţa este, până duminică la ora 10.00, sub cod galben de polei şi depuneri semnificative de gheaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.