Două trenuri de metrou s-au ciocnit uşor, marţi seară, în staţia Timpuri Noi din Capitală, după ce o garnitură a intrat pe linia ocupată deja de cealaltă. Metrorex a transmis că nu sunt victime. ”Trenurile s-au atins cu cuplele”, au precizat reprezentanţii Metrorex. Aceştia au arătat că au fost sesizate organele de investigare a evenimentelor feroviare - AGIFER, AFER, COSU. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut conducerii Metrorez să prezinte un raport privind accidentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex să prezinte un raport privind cauzele accidentului în care au fost implicate două trenuri de metrou

UPDATE - ”Metrorex informează că în jurul orei 19:15, în staţia de metrou Timpuri Noi, s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren. Din acest motiv, circulaţia de metrou a fost reorganizată între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu”, au transmis reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, călătorii aflaţi în staţii au fost informaţi prin sistemul de sonorizare. 

”În urma incidentului feroviar de la staţia Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare - AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia şi vor dispune măsurile care se impun. Evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă la peron, iar circulaţia trenurilor în acest moment se desfăşoară în condiţii normale”, a arătat sursa citată.

UPDATE - Reprezentanţii Metrorex au precizat că ”trenurile s-au atins cu cuplele”.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la staţia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul şi să dispună măsurile care se impun. Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Metrorex.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Aceştia au precizat că în urma incidentului nu există victime sau pagume materiale.

”Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă şi circulaţia trenurilor a fost reorganizată”, au susţinut ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.