Doi constănţeni s-au infectat cu COVID-19 şi au murit apoi, deşi făcuseră prima doză de vaccin, un bărbat decedând la o lună de la vaccinarea cu AstraZeneca şi o femeie la 18 zile după ce primise doza din vaccinul Pfizer. De la începutul vaccinării, s-au înregistrat în total 12 decese la persoane infectate cu COVID-19 deşi erau vaccinate, 11 cu o doză şi o persoană cu ambele doze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - DSP Constanţa a anunţat că, de la începutul vaccinării şi până în 29 martie, în judeţul Constanţa au decedat 312 persoane infectate cu SARS-CoV-2. 12 dintre acestea erau vaccinate (11 cu o singură doză şi o persoană cu ambele doze).
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
O femeie de 69 de ani, care primise două doze de vaccin Pfizer, în 31 ianurie şi 21 februarie, a murit în 9 martie.
 
De asemenea, un bărbat de 69 de ani, vaccinat cu Pfizer în 7 martie, a decedat în 22 martie, o femeie de 90 de ani care a primit o doză Pfizer în 4 februarie a murit în 25 februarie, un bărbat de 76 de ani, vaccinat cu Pfizer în 1 februarie şi decedat în 23 februarie, o femeie de 89 de ani, care a primit o doză Pfizer în 16 ianuarie şi a murit în 14 februarie, o femeie de 72 de ani, vaccinată cu Pfizer în 25 ianuarie şi  decedată în 17 februarie, un bărbat de 72 de ani, vaccinat cu Pfizer în 25 ianuarie şi decedat 28 februarie, un bărbat de 70 de ani, vaccinat cu Pfizer în 15 ianuarie şi decedat 11 februarie, o femeie de 81 de ani, vaccinată cu Pfizer în 10 martie şi decedată în 27 martie, o femeie de 74 de ani, vaccinată cu Pfizer în 8 martie şi decedată în 29 martie, o femeie de 76 de ani, vaccinată cu Pfizer în 9 martie şi decedată în 23 martie, un bărbat de 51 de ani, vaccinat cu AstraZeneca în 28 februarie şi decedat în 29 martie.
 
Toţi cei 12 pacienţi prezentau comorbidităţi.
 
"De menţionat că nu există legătură de cauzalitate între vaccinare şi vreunul din decese", a precizat DSP Constanţa.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa, din cele şapte persoane raportate luni ca decedate de COVID-19, în două cazuri pacienţii primiseră prima doză de vaccin. 
 
Astfel, un bărbat în vârstă de 51 de ani din Constanţa a murit în 28 martie la Spitalul Municipal Mangalia. El avea drept comorbidităţi diabet zaharat tip II, hepatită cu virus B, trombocitopenie. Bărbatul se vaccinase cu AstraZeneca în 28 februarie.
 
De asemenea, o femeie de 74 de ani din Constanţa a murit în 27 martie la Spitalul Judeţean Constanţa, fiind infectată cu COVID-19. Ea avea comorbităţi AVC ischemic, hipertensiune arterială, dislipidemie. Femeia primise prima doză din vaccinul Pfizer în 9 martie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.