Pompierii au intervenit, miercuri seară, la Spitalul de Copii din Timişoara, după o degajare de fum într-o cameră tehnică. În luna septembrie a anului trecut, la aceeaşi unitate medicală a avut loc un incident similar. Managerul spitalului, Ovidiu Adam, a precizat că nu a fost vorba de un incendiu ori de flacără, ci de o degajare de fum ”din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor”. El a adăugat că toţi copiii se vor întoarce în spital. Potrivit ISU Timiş, au fost evacuate în total 58 de persoane, dintre care 24 de copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuaţi în siguranţă 25 de copii, 20 de aparţinători şi 14 cadre medicale. Pompierii au acţionat pentru ventilarea spaţiilor, iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloane”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

UPDATE - ”Astăzi, la ora 21:12 am fost anunţaţi prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru Copii «Louis Ţurcanu» Timişoara. Au fost alertate Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri Timişoara şi s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofiţer şi 45 subofiţeri cu şase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru şi salvare de la înălţime, două autospeciale de primă intervenţie si comandă, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ. La sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen”, a precizat ISU Timiş.

În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime. 
 
”14 adulţi (personal medical) şi 20 de aparţinători împreună cu 24 de copii au fost evacuaţi, mutaţi în clădirea principală a spitalului. S-a acţionat pentru ventilarea încăperii. Din primele informaţii, incidentul s-a produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă)”, a arătat sursa citată.

UPDATE - ”Am chemat ISU pentru că a avut loc o degajare de fum la demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor. Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacără, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toţii, în următoarele minute, înapoi în spital, nu sunt probleme”, a precizat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Cei 25 de pacienţi care au fost mutaţi în clădirea principală sunt internaţi la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.
 
Circulaţia tramvaielor pe strada Nemoianu din faţa Spitalului de Copii Timişoara a fost blocată câteva zeci de minute.

UPDATE - ”Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuaţi când s-a simţit miros de ulei încins”, a declarat, la Antena 3, directorul medical, Mihai Gafencu.

El a precizat că a fost ulei încins, cu un miros pătrunzător, nu a fost fum.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Timiş, pompierii au intervenit după ce s-au sesizat degajări de fum în camera tehnică, la Spitalul de Copii din Timişoara.

Ca urmare, au fost evacuaţi aproximativ 25 de copii, ei fiind duşi în corpul principal de clădire.

În urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

Încăperea a fost ventilată.

În urmă cu aproximativ un an, în 18 septembrie, la acelaşi spital a avut loc un incendiu, zeci de copii şi mamele lor fiind evacuaţi.

”Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunţat atunci reprezentanţii ISU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.