Femeia care ar fi vrut să îşi arunce copilul în faţa maşinilor a fost dată dispărută de poliţiştii constănţeni. Ea fusese internată în secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, iar tatăl ei a externat-o, urmând să o ducă la o clinică privată din Bucureşti. În momentul când a fost lăsat singură în maşină pentru câteva minute, ea a fugit. IPJ Constanţa a anunţat, ulterior, că femeia de 31 de ani a revenit singură la domiciliu şi nu a fost victima unei infracţiuni. Ea urmează să fie examinată din punct de vedere medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, sâmbătă, că poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi, vineri seara, cu privire la dispariţia Anei-Maria Stancu, de 31 de ani din municipiul Constanţa.

Femeia are o înălţime de 177 de centimetri, 57 de kilograme, ochi verzi, părul lung, deschis la culoare, faţa ovală.

„La momentul plecării, aceasta purta halat de culoare gri, bluză şi pantaloni de pijama de culoare portocalie, pantofi de culoare neagră.  Cetăţenii care pot furniza informaţii referitoare la această persoană sunt rugaţi să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau Dispeceratul I.P.J. Constanţa, tel. 0241.611364”, a transmis Poliţia Constanţa.

Femeia fusese internată la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa de la Palazu Mare. Tatăl ei a mers, vineri, la unitatea medicală şi a solicitat externarea ei, prezentând documente că aceasta va fi dusă la o clinică privată de psihiatrie din Bucureşti. Femeia a fost astfel externată şi tatăl ei a mers apoi să îi aducă bagajul din locuinţă pentru a o duce în Capitală. El a lăsat-o pe fiica singură în maşină câteva minute, iar aceasta a coborât din autoturism şi a dispărut.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizaţi, prin apel 112, la începutul acestei săptămâni, cu privire la faptul că pe o stradă din municipiu, o femeie ar aplica rele tratamente copilului său.

Astfel, potrivit martorilor, femeia se plimba cu fetiţa sa în braţe, printre maşini. Copila era acoperită cu un cearceaf, inclusiv pe cap. După intervenţia trecătorilor, femeia a renunţat la planul său şi s-a urcat în maşină.

Poliţiştii au venit la faţa locului şi au găsit-o pe femeia respectivă şi pe fetiţa ei, în vârstă de şapte ani, pe care o ţinea în braţe.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

De asemenea, poliţiştii au transmis o sesizare către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

IPJ Constanţa a precizat că a doua zi după acest incident, poliţiştii de la Secţia 1 şi reprezentanţi de la DGASPC Constanţa au mers la locuinţa femeii pentru a lămuri situaţia.

„Întrucât femeia a refuzat să coopereze cu autorităţile şi avea un comportament agitat, s-a luat măsura conducerii acesteia la spital, ulterior fiind transportată la spitalul de psihiatrie Palazu Mare. Reprezentanţii DGASPC Constanţa, împreună cu minora în cauză şi bunicul acesteia au fost conduşi la sediul Secţiei 1, unde s-a luat decizia ca aceasta să rămână în îngrijirea bunicului, până la clarificarea situaţiei”, a transmis IPJ Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.