Cinci cazuri de Covid-19 au fost confirmate la Autoritatea Navală Română (ANR), iar Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSP) Constanţa a început o anchetă epidemiologică, urmând să identifice toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cei confirmaţi. De asemenea, au fost confirmate două cazuri la Curtea deConturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: DSP Constanţa a confirmat două cazuri de infectare Covid-19 la Curtea de Conturi.

Un caz a fost confirmat pe data de 11 august, iar cel de-al doilea pe 12 august.

“Fiind vorba de două cazuri, nu a fost declarat focar COVID-19 la instituţie. Ancheta epidemiologică este în curs”, a transmis DSP Constanţa.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit unui comunicat al DSP Constanţa, trei cazuri pozitive la ANR au fost confirmate pe data de 12 august.

“În data de 12 august, trei persoane care lucrează în cadrul Autorităţii Navale Române au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, după ce, în zilele precedente, alţi doi angajaţi ai instituţiei au fost pozitivaţi. În acest sens, se poate considera că avem de-a face cu un focar Covid-19 în ANR”, se arată în comunicat.

DSP Constanţa a început o anchetă epidemiologică extinsă, pentru a se identifica toţi angajaţii care au fost în contact direct cu cele cinci persoane confirmate pozitiv. Cei care vor fi consideraţi contacţi direcţi vor intra în carantină la domiciliu pentru următoarele 14 zile şi vor fi testaţi, în eventualitatea în care vor prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a precizat sursa citată.

În acest moment, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost confirmate cu Covid-19 1.218 persoane. De asemenea, în unităţi medicale sunt internate 240 de persoane care au avut test pozitiv, iar la nivelul judeţului 620 se află în carantină la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.