Comuna dâmboviţeană Moţăieni intră în carantină, începând de duminică dimineaţă, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 fiind de peste 9 la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a decis, sâmbătă după amiază, introducerea carantinei zonale în comuna Moţăieni din judeţul Dâmboviţa, care înregistrează cea mai mare rată de infectare din judeţ, într-unul dintre sate indicele de infectare depăşind 10 la o mie de locuitori. 
DSU a admis, sâmbătă, propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa privind introducerea în carantină a comunei Moţăieni. În localitate, satul Moţăieni înregistrează un indice de infectare 10,10 cazuri la mie locuitori iar n satul Cucuteni rata de infectare este de 5,88 la mie, iar „riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” consideră autorităţile. 
Astfel, localitatea intră în carantină zonală începând de duminică, 8 noiembrie, de la ora 5:00, pentru o perioadă de 14 zile.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Membrii CJSU Dâmboviţa au adoptat sâmbătă o hotărâre prin care propun carantinarea celor două sate ale comunei Moţăieni, respectiv satul Moţăieni şi satul Cucuteni. 
„Situaţia epidemiologică din U.A.T. Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2 a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste 9 cazuri la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” se arată în propunerea adoptată de CJSU Dâmboviţa. 
Autorităţile din judeţ propun carantinarea pentru 14 zile, începând de duminică, 8 noiembrie, de la ora 5:00. 
Documentul votat în CJSU propune, de asemenea, „evaluarea de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică/Ministerul Sănătăţii”. 
Până la aprobarea măsurii carantinării zonale prin ordin al D.S.U., în comună a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele în spaţii publice, precum şi interzicerea activităţii cu publicul a agenţilor economici care desfăşoară activităţi de servire hrană sau de consum al băuturilor alcoolice sau nealcoolice, indiferent dacă activităţile se desfăşoară la interior sau exterior.
Localitatea propusă pentru carantinare are o populaţie de 1995 de persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.