Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit joi, de la ora 17.30, pentru a aproba scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din Capitală, în vederea începerii anului şcolar pe 14 septembrie. Cu toate că informaţiile iniţiale indicau că 12 şcoli din Bucureşti ar fi în scenariul roşu, însemnând că toţi preşcolarii şi elevii vor participa la învăţământul online, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu adeclarat, pentru News.ro, că 595 de şcoli din Bucureşti sunt în scenariul galben, iar cinci în cel roşu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE Datele iniţiale indicau că un număr de 12 şcoli din Capitală ar fi încadrate în scenariul roşu şi astfel învăţământul va fi în sistem online. 
 
Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a afirmat, pentru News.ro, că 595 de unităţi de învăţământ din Bucureşti sunt încadrate în scenariul galben, în care şcoala se poate desfăşura prin revenirea parţială, prin rotaţie de o săptămână sau două, a elevilor la şcoală, restul făcând şcoala online. Acesta a adăugat că cinci şcoli din Capitală sunt în scenariul roşu.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei privind măsurile pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă  stabileşte că direcţiile de sănătate publică au informat, până în 7 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean/ al Municipiului Bucureşti, Comitetul Judeţean/ al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/ CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, iar până joi, 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de particularităţile locale, de infrastructura şi resursele umane ale fiecărei unităţi de învăţământ, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ va propune Inspectoratului Şcolar Judeţean/al Municipiului Bucureşti aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ.
 
Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Scenariul 2 are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Scenariul 3 se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.