Premierul Florin Cîţu a anunţat că a fost adoptată miercuri o hotărâre de Guvern prin care a fost suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 386 milioane lei pentru achiziţionarea de medicamente pentru pacienţii COVID-19 internaţi în spitalele din România. De asemenea, a fost suplimentat cu 70 milioane de lei programul Ministerului pe ATI pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, a adăugat prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, 29 septembrie 2021, proiectul de Hotărâre de Guvern privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii. Conform actului normativ, se aprobă suma de 386.660.000 lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, în vederea achiziţiei medicamentelor destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România”, a transmis Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a precizat că, în plus, se suplimentează cu suma de 70.340.000 lei programul Ministerului Sănătăţii, AP –ATI, destinat îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în conformitate cu legislaţia aferentă modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare.

“Fondurile ne vor da posibilitatea de a achiziţiona cantităţile suficiente până la sfîrşitul anului de Tocilizumab, Remdesivir şi anticorpi monoclonali. Necesarul a fost stabilit de comisia de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii. De asemenea, suplimentăm şi finanţarea programului de monitorizare, tratament şi îngrijire  a pacienţilor critici din secţiile ATI ”, declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Am aprobat, prin hotărâre de guvern, alocarea a 386 de milioane de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, din Fondul de rezervă, pentru a achiziţiona medicamente destinate tratării pacienţilor cu COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din România. Aceşti bani nu au fost ceruţi la rectificare bugetară. Stocul pentru Remdesivir era doar pentru încă o lună, iar pentru Tocilizumab doar pentru trei săptămâni. Pentru prima oară am comandat şi anticorpi monoclonali. Aceasta este o comandă făcută tot de Comisia Europeană în numele României. Am aderat şi noi la această comandă. În plus, pe lângă aceste sume, care au fost propunerile Comisiei de boli infecţioase, s-a suplimentat cu 70 de milioane de lei programul Ministerului Sănătăţii destinat îngrijirii şi acordării tratamentelor pacienţilor critici”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.