Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că a semnat un Ordin de ministru care permite reluarea organizării olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale şi internaţionale, după doi ani de pauză. Pe lângă materiile clasice la care se organizau astfel de concursuri, ministerul susţine şi concursuri şi olimpiade de robotică, creativitate sau inovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor şi competiţiilor internaţionale pe discipline şcolare, sportive şi proiecte educative desfăşurate în România şi în străinătate cu participarea elevilor români, lista competiţiilor naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative care se organizează şi se desfăşoară în anul şcolar 2021-2022 şi lista activităţilor de pregătire şi selecţie a loturilor naţionale pentru participarea la competiţiile internaţionale.  

Sunt reluate, astfel, în anul şcolar 2021-2022, organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare, după ce acestea au fost suspendate pe durata anilor şcolari 2019-2020 şi 2020-2021. 

Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele şi concursurile pe discipline şcolare – matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne etc., şi competiţii interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare şi creaţie digitală.  

Ministerul Educaţiei susţine şi recunoaşte participarea elevilor români la 76 de competiţii internaţionale, ce vor avea loc în România şi în străinătate, precum şi organizarea şi desfăşurarea unui număr de 34 de competiţii naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative prin care se va asigura selecţia elevilor care vor participa la competiţiile internaţionale.  

Ministerul Educaţiei va organiza şi activităţile de pregătire şi selecţie a 36 de loturi naţionale în vederea participării la competiţiile internaţionale.  

Listele pot fi completate şi cu alte competiţii internaţionale şi naţionale pe discipline şcolare şi proiecte educative, cu avizul Ministerului Educaţiei. În funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, Ministerul Educaţiei are în vedere completarea cadrului normativ care să permită organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare şi în format on-line, după modelul competiţiilor internaţionale din ultimii doi ani. 

 
ŞTIRE INIŢIALĂ: "După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat, în această seară (joi - n.r.), Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolare pot fi reluate. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei”, a anunţat, joi seară, ministrul Educaţiei. 
 
Sorin Cîmpeanu a precizat că, alături de concursurile "clasice" de matematică, fizică, chimie, au fost introduse anul acesta olimpiade de robotică, creativitate şi inovare, a căror organizare va fi susţinută inclusiv financiar de către Ministerul Educaţiei. 
 
Astfel de concursuri vor putea fi organizate inclusiv online, "dacă situaţia o va impune", a mai spus Cîmpeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.