Mai multe blocuri din sectoarele 1,2,4,5 şi 6 ale Capitalei au rămas fără căldură şi apă caldă din cauza unor avarii. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat luni că sunt mai multe blocuri în Bucureşti unde termoficarea funcţionează sub parametri, precizând că a fost luată această decizie deoarece, dacă se forţa reţeaua pentru o temperatură mai mare, atunci exista riscul ca aceasta "să crape". De asemenea, primarul a anunţat organizarea unei licitaţii pentru înlocuirea a 260 de kilometri de reţea de termoficare, din care 60 de kilometri cu fonduri proprii - circa 90 de milioane de euro, iar restul din fonduri europene - 300 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform Termoenergetica, în fiecare dintre cele cinci sectoare, sunt zeci de blocuri care figurează cu ”parametri insuficienţi de furnizare a agentului termic”, fie numai pentru încălzire, fie şi pentru apă caldă.
Unele dintre blocuri sunt afectate de sâmbătă sau de duminică, iar altele de luni, însă sunt şi blocuri care au probleme cu încălzirea din 13 sau din 14 ianuarie. 
”Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, anunţă Termoenergetica.
Compania menţionează că situaţia se va normaliza în cursul zilei de luni până la ora 18:00, însă precizează că ”termenul afişat pentru punerea în funcţiune a punctelor termice este estimat”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.