Staţiunea Sinaia a rămas complet fără electricitate, vineri după amiază, timp de câteva zeci de minute, după ce un arbore a căzut peste firele reţelei de alimentare cu energie. Spitalul Orăşenesc Sinaia funcţionează folosind generatoare. La ora transmiterii acestei ştiri alimentarea a fost reluată parţial în oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE:  ”Ca urmare a condiţiilor meteorologice extreme din ziua de 27.01.2023 (cod portocaliu de ninsoare şi viscol, vânt în rafale care a rupt vegetaţia şi a aruncat-o peste liniile electrice), în reţeaua de distribuţie a energiei electrice a municipiului Sinaia au aparut mai multe defecţiuni”, a transmis, vineri seară, Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER).

Echipele de intervenţie ale companiei au fost mobilizate, iar în aproximativ 30 de minute a fost restabilită alimentarea cu energie electrică a peste 80% dintre consumatorii afectaţi.

Restul consumatorilor au fost realimentaţi în etape succesive, pe măsură ce au fost identificate şi remediate defecţiunile.

”Personalul operativ al DEER acţionează neîntrerupt pentru limitarea efectelor produse de condiţiile meteo şi pentru realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor. La ora 21:00, a fost restabilită alimentarea cu energie electrică în majoritatea zonelor afectate”, a mai transmis compania.

Echipele DEER acţionează în continuare pentru realimentarea consumatorilor afectati, în localităţile: Căldăruşanca, Gl. Sărat, Bentu, Gălbinaşi, Mânzu, Văcăreasca, Cârligu Mare, Pitulicea, Dulbanu, Amaru (judetul Buzău); Cabanele Zănoaga, Dichiu şi Bolboci, Hotel Peştera, Complex Padina, Salvamont Zănoaga, Telecabina Peştera, UAT Moroieni (judeţul Dâmboviţa); Comarnic, Buştenari, Telega, Pietriceaua, Sotrile, Udrişte, Valea Doftanei (judeţul Prahova).

Distribuţie Energie Electrică Romania anunţă că a mobilizat peste 30 echipe de intervenţie în judeţele Prahova, Buzău, Dâmboviţa şi Vrancea, însă, în multe situaţii, intervenţiile sunt îngreunate de accesul extrem de dificil şi de ninsoarea viscolită, precum şi de copacii căzuti peste stâlpii şi liniile electrice.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Întreg oraşul Sinaia a rămas fără alimentare cu energie electrică, vineri după-amiază, începând cu ora 16:00, după ce un copac a căzut peste firele de alimentare din zona Poiana Ţapului. S

 
tuaţia a durat timp de câteva zeci de minute. La ora transmiterii acestei ştiri, alimentarea în staţiune a fost reluată parţial. 
 
Autorităţile locale au precizat că spitalul din oraş îşi desfăşoară activitatea folosind generatoare. 
 
Zeci de mii de consumatori din judeţul Prahova au rămas fără curent electric, vineri, in cauza avariilor produse ca urmare a căderilor masive de zăpadă. Vineri după amiază numărul abonaţilor rămaşi fără energie electrică este de peste 6.500.
 
Zona montană a judeţului este sub avertizare Cod portocaliu de ninsori, în timp ce pentru restul judeţului meteorologii eu emis Cod galben.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.