Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, care a fost confirmat cu coronavirus, este transferat de la Spitalul din Suceava la Institutul "Matei Balş" cu un elicopter. IPS Pimen a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor în 1991.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu coronavirus, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

El urmează să fie transferat de la Suceava la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti, cu un elicopter, împreună cu un alt pacient.

IPS Pimen are simptome severe de pneumonie, iar celălalt pacient este intubat.

Născut în localitatea Greabănu, judeţul Buzău, în 25 august 1929, el a devenit călugăr în 1951.

Şi-a efectuat studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. A urmat studiile superioare la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar apoi a efectuat studii de specializare la Universitatea din Koln.

În 24 ianuarie 1991, PS Pimen Suceveanul a fost ales arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

El a redeschis mai mult lăcaşuri care fuseseră închise în perioada comunistă, printre care Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

IPS Pimen a fost preocupat şi de problemele sociale din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, încurajând înfiinţarea a numeroase cămine şi aşezăminte speciale pentru cei nevoiaşi. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost distins cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Mare Cruce de către preşedintele Emil Constantinescu.

IPS Pimen a iniţiat procedurile de retrocedare către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a fondului forestier care aparţinuse înainte de cel de-al doilea război mondial Mitropoliei Bucovinei cu sediul la Cernăuţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.