Comuna Bistra din judeţul Alba este afectată de inundaţii, în urma ploilor torenţiale de luni, traficul fiind blocat pe DN 75 din cauza apei care a ajuns pe carosabil şi pe DN 74 din cauza unui copac căzut. La Păşteşti, o femeie şi doi copii au fost evacuaţi din locuinţa unde nivelul apei era de aproape un metru. Cincizeci de localnici din Dăroaia au fost evacuaţi preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Politiştii din Roşia Montană şi Abrud, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Roşia Montană, acţionează pentru evacuarea cetatenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitaţiile abundente, a transmis Poliţia Judeţeană Alba.

"Azi au fost evacuate 50 de persoane", a arătat sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Ploile torenţiale de luni au provocat inundaţii în zona comunei Bistra.

Astfel, traficul este blocat pe DN 75, în localitatea Bistra, din cauza apei adunate pe pe carosabil, care are în jur de 50-60 de centimetri. De asemenea, pe DN 74, traficul a fost blocat pe Dealul Mare, unde a căzut un copac. Ulterior, una dintre benzi a fost eliberată.

FOTO: ISU Alba
FOTO: ISU Alba

Tot în comuna Bistra, în localitatea Păşteşti, pompierii au salvat o familie din locuinţa în care apa atinsese nivelul de aproximativ un metru, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Astfel, au fost evacuaţi de urgenţă o femeie şi doi copii (fată şi băiat) şi doi câini.

Până la ora 16.00, zonele Cîmpeni, Bistra, Roşia Montană şi Lupşa au fost sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale, frecvente descarcări electrice, vijelie, grindină.

Ca urmare, personalul ISU Alba aflat în ture libere a fost alertat pentru a fi pregătit să se deplaseaze spre zonele vizate de Codul roşu. De asemenea, personalul care se afla în zona Sohodol pentru intervenţiile de înlăturare a efectelor negative a fost redirecţionat spre localităţile posibil a fi afectate.

Locuitorii au fost atenţionaţi prin mesaj Ro-Alert.

În zone afectate au fost mobilizaţi pompieri, jandarmi, poliţiştii, militari ai MApN, precum şi autorităţile locale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.