Unul dintre protestarii care au lovit-o pe femeia-jandarm la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei a fost reţinut marţi de poliţişti, în dosarul deschis pentru ultraj împotriva forţelor de ordine. Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. El este al doilea agresor reţinut în acest dosar, primul fiind cel care i-a furat arma femeii jandarm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat marţi că unul dintre protestatarii care au bătut-o pe femeia jandarm în Piaţa Victoriei, la mitingul din 10 august, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„În data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui, după ce în prealabil l-a tras de vesta de serviciu. Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest”, spun procurorii.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

El este al doilea protestatar reţinut în dosarul deschis pentru ultraj împotriva forţelor de ordine, primul fiind cel care a furat arma femeii jandarm, găsită la câteva zile după incident, în judeţul Ilfov.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.