Universitatea braşoveană Transilvania oferă laptopuri, cazare şi masă gratuite elevilor care au ieşit şefi de promoţie la liceele unde au studiat, celor care au luat 10.00 la bacalaureat şi celor care sunt în loturile olimpice naţionale şi internaţionale, dacă aleg să se înscrie la o facultate din Braşov. Iniţiativa Universităţii Transilvania are loc în cadrul unui program special care vizează atragerea unor studenţi de elită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea Transilvania îşi propune să atragă cât mai mulţi tineri cu rezultate excepţionale, astfel că, dacă aleg o facultate la Braşov, aceştia primesc un laptop în prima zi de şcoală, dar beneficiază şi de masă şi cazare gratuite.

"Avem un program special prin care ne dorim să stimulăm performanţa. Toţi şefii de promoţie din licee, din Braşov sau din ţară, care aleg o facultate la Universitatea Transilvania vor primi un laptop în prima zi a anului universitar. Dacă au nevoie, le oferim gratuit cazare şi masă. Programul este valabil şi pentru absolvenţii care au media 10.00 la bacalaureat, dar şi pentru olimpicii care au făcut parte din lotul naţional şi au reprezentat ţara în competiţii internaţionale, indiferent de rezultatul obţinut“, a declarat Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania Braşov.

Universitatea Transilvania are 18 facultăţi. În această vară, sunt disponibile 5.875 de locuri, din care 3.105 sunt cu taxă şi 2.770 sunt bugetate. Încrierile se vor face în perioada 18 - 24 iulie. Taxa de înscriere a crescut faţă de anul trecut, în medie cu 50 de lei. Aastfel, aceasta este de 150 de lei la majoritatea facultăţilor, ]n timp ce la Facultatea de Muzică este 160 lei, iar la Medicină între 170 şi 250 de lei.

Taxele de şcolarizare pentru locurile nebugetate au rămas neschimbate de doi ani şi variază între 2.500 şi 3.400 de lei pe an la majoritatea facultăţilor. Sunt însă şi specializări mai scumpe cum ar fi la facultăţile de Medicină şi Muzică, unde taxele anuale de şcolarizare sunt 5.500 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.