Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi va dispune de noi locuri de cazare pentru studenţi, un nou cămin cu 180 de locuri urmând să fie construit cu bani de la bugetul stat, printr-o investiţie de 25 de milioane de lei. Un alt cămin, care va avea 203 locuri, este în curs de modernizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un cămin studenţesc modern, cu 180 de locuri, va fi construit în campusul Al.I. Cuza al Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, fiind vorba despre o investiţie de 25 de milioane de lei, bani care vor fi asiguraţi de la bugetul de stat.

În 12 aprilie, amplasamentul pentru noul cămin a fost predat către Compania Naţională de Investiţii pentru întocmirea proiectului.

”Universitatea este beneficiara unui proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii, proiect asumat în programul de guvernare, şi anume construcţia unui cămin nou cu 180 de locuri, cămin care va fi situat undeva deasupra cantinei nr. 1, dacă expertiza tehnică ne dă posibilitatea să facem lucrul acesta. Investiţia va demara anul acesta. Dacă în urma expertizei se va constata că nu va suporta greutatea Cantina 1, aceasta va fi demolată şi se va construi acest cămin”, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Cezar Bichescu, directorul general al Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos”.

El a precizat că se doreşte menţinerea clădirii cantinei care ar putea dispune de săli de conferinţe, spaţii de studiu, dar şi de o cafenea pentru studenţi. 

Bichescu a adăugat că până la sfârşitul acestui an se vor finaliza şi lucrările de modernizare la Căminul A, în prezent nelocuit, unde lucrărirle au fost începute în anul 1999. „

”Va avea 203 de locuri, iar investiţia este de 56 de miliarde de lei vechi, bani de la bugetul de stat şi venituri proprii ale universităţii, fără a lua în calcul mobilierul şi dotările electrocasnice care şi acestea se ridică la 24 miliarde”, mai spus Bichescu.  

La rândul său, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Primăria va sprijini dezvoltarea campusului universitar prin sistematizarea întregii zone aferente acestor cămine.

”Parcul dintre cămine va intra într-o refacere; la momemntul în care lucrările vor fi aproape de finalizare se va da o noua imagine întregii zone. Va fi regândită o zonă unde studenţii să îşi poată petrece timpul liber”, a spus Pucheanu.

De altfel, într-un comunicat transmis de Primărie se arată că vor fi executate lucrări de reabilitare a parcului din faţa căminului A, reabilitarea căilor de acces din incinta campusului, reamenajarea spaţiilor verzi şi a bordurilor.

Pe de altă parte, reprezentantul universităţii, Cezar Bichescu, a spus că este nevoie de realizarea de noi spaţii de cazare moderne întrucât există studenţi nemulţumiţi de felul în care arată actualele cămine.

”Interesul este să creăm locuri de cazare la un standard destul de ridicat. Am avut studenţi din Italia. Am încercat să îi cazăm în căminele noastre, dar au venit şi au spus - din păcate nu putem locui în căminele dvs. , nu sunt la standardele noastre şi au aplecat şi s-au cazat la un hotel din Galaţi”, a mai afirmat Cezar Bichescu.  

În prezent, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi dispune de 2.400 de locuri de cazare pentru studenţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.