Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a anunţat că absolvenţii săi au obţinut cele mai bune rezultate la concursul naţional de rezidenţiat, pe locul doi clasându-se Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Absolvenţii universităţii clujene au avut cea mai mare rată de promovare, dar şi cele mai mari punctaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în urma analizării datelor privind rezultatele obţinute de candidaţii la examenul naţional de intrare în rezidenţiat din 21 noiembrie 2021, se află pe locul întâi în topul universităţilor de profil, fiind urmată, pe locul al doilea, de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.  

Absolvenţii universităţii clujene au obţinut cea mai mare rată de promovare, dar şi cele mai mari punctaje. 

În ceea ce priveşte procentul de candidaţi promovaţi, atât la nivelul promoţiei 2021, cât şi la nivelul absolvenţilor din toţi anii, UMF “Iuliu Haţieganu” a precizat că înregistrează din nou cea mai mare rată de promovare din întreaga ţară, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidaţi înscrişi la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat: 

Candidaţi absolvenţi ai promoţiei 2021: 

Medicină – 97,89% 

Medicină Dentară – 95,79% 

Farmacie - 94,5% 

Candidaţi absolvenţi din toate promoţiile: 

Medicină – 92,75% 

Medicină Dentară – 86,49% 

Farmacie – 91,46% 

Absolvenţii universităţii de medicină şi farmacie clujene au avut şi cele mai bune rezultate la grilele de concurs. Astfel, aceştia au obţinut cele mai multe punctaje de peste 800, la toate cele trei domenii:  

Medicină – 45,76%  

Medicină dentară – 52,69%  

Farmacie – 11,11% 

“Suntem mândri de absolvenţii noştri, care au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda contextului dificil din ultimii doi ani. Îi felicit pe noii noştri colegi rezidenţi, dar şi pe cadrele didactice care i-au pregătit şi i-au îndrumat pe parcursul anilor de studiu”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. 

Concursul naţional de intrare în rezidenţiat s-a desfăşurat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore. Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătăţii, punctajul minim de promovare a examenului de rezidenţiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru fiecare domeniu. 

La nivel naţional, un număr record de 12.564 de candidaţi au concurat pentru cele 6.311 locuri şi posturi oferite de Ministerul Sănătăţii în cele trei domenii de pregătire: 3.942 de locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 1.190 de locuri pentru medicină dentară, 1.087 de locuri pentru farmacie şi un număr de 92 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie. Ulterior, numărul locurilor pentru domeniul medicină a fost suplimentat cu 418 locuri în specialităţile deficitare (anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie). Repartiţia rezidenţilor a avut loc în perioada 5-8 decembrie 2021, în baza punctajului obţinut la examen. 

„Concurenţa a fost acerbă, deoarece numărul locurilor scoase la concurs a fost mult mai mic comparativ cu cel din 2020. În urma repartiţiei candidaţilor care au promovat examenul de rezidenţiat, la UMF „Iuliu Haţieganu” au fost repartizaţi 678 de noi rezidenţi. Aceştia şi-au început stagiile de pregătire şi activitatea în cadrul clinicilor de îndrumare metodologică începând cu data de 1 ianuarie 2022.”, a precizat conf. dr. George Dindelegan, prorector responsabil cu activităţile de rezidenţiat, studii postuniversitare şi activitatea de ambulator şi spital din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.