O unitate pentru mari arşi este în construcţie la Spitalul "Bagdasar Arseni", în urma unei investiţii de 3,8 milioane de lei a Primăriei Sectorului 4. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a afirmat, vineri, că este convins că unitatea va fi terminată şi funcţională până la sfârşitul acestui an, deşi constructorul l-a anunţat că este nevoie de mai mult timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Îmi doresc din tot sufletul şi asta se va întâmpla, chiar dacă constructorul ne-a spus că are nevoie de mai mult timp, eu sunt convins că până la sfârşitul anului acest centru va fi funcţional, noi facem tot ceea ce ţine de linia organizatorică, de linia de finanţare astfel încât lucrările să se deruleze cu foarte mare rapiditate pentru că cele cinci paturi pe care sperăm că le vom avea aici să fie prezente până la sfârşitul anului”, a declarat vineri, în timpul unei vizite la Spitalul "Bagdasar Arseni", primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă. 
 
Acesta a precizat că proiectul a fost susţinut de toţi consilierii locali, indiferent de partid, şi că a fost sprijinit de guvern "indiferent de culoare”. 
 
Potrivit datelor furnizate de Primăria Sectorului 4, noua secţie destinată tratamentului arsurilor grave va fi amenajată în corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni", pe o suprafaţă de 395 de metri pătraţi, iar Primăria Sectorului 4 a investit 3,8 milioane de lei.
 
"În noua secţie va lucra personal medical dedicat, iar dotarea acesteia cu aparatură, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro, este asigurată printr-un contract al Ministerului Sănătăţii cu Banca Mondială. Dotările vor include diferite tipuri de echipamente (paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) precum şi un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.
 
Medicul Mircea Gorgan, manager al Spitalului Bagdasar Arseni, a declarat, cu ocazia vizitei edilului, că lucrul cel mai important este modalitatea în care va fi realizat blocul operator, care va fi format din două săli de operaţie şi o sală de pansamente pentru pacienţii care au depăşit starea critică. 
 
"În primul rând măsurile de protecţie pentru a exclude orice risc de infecţie nosocomială, infecţii legate de terapia medicală, sunt elementul de bază care conferă şanse spre supravieţuire şi vindecare bolnavului ars. E important ca îngrijirea acestor plăgi să fie în condiţiile cele mai sigure pentru pacient. Iar resursele care au fost (...) ne permit să atingem standardele cele mai înalte”, a precizat Gorgan. 
 
Acesta a ţinut să sublinieze "efortul, abnegaţia şi bunăvoinţa Primăriei Sectorului 4” şi să mulţumească primarului Băluţă şi Ministerului Sănătăţii, despre care a spus că "armonios au conlucrat” în beneficiul spitalului şi al cetăţenilor.
 
Daniel Băluţă a declarat, de asemenea, că o nouă unitate de primiri urgenţe va fi construită la Bagdasar Arseni, iar până la realizarea acesteia va fi amenajată o UPU provizorie, mobilă, care va fi pusă la dispoziţia autorităţilor centrale, respectiv Ministerului de Interne sau al Sănătăţii pentru a fi trimisă la alte spitale care reamenajează unităţile de primiri urgenţe. Primarul Sectorului 4 nu a precizat când ar fi gata noua unitate de primiri urgenţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.