Stareţul Zenovie Grigore de la Mănăstirea Nechit, din judeţul Neamţ, a încercat să îşi convingă enoriaşii în timpul unei slujbe că vaccinarea anti-Covid va duce la „cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ”, că oamenii se vor îmbolnăvi şi că administrarea serului „va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit stiri-neamt.ro, filmarea ar fi făcută la Mănăstirea Nechit. În faţa enoriaşilor smeriţi, care nu purtau măşti de protecţie, citind de pe mai multe foi, stareţul a spus: „Este orice, vaccin nu este. Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută - epidemia - nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogaţi. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ”.

El a continuat: „Oamenii care sunt astăzi fericiţi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu. Dacă mintea nu va mai funcţiona la capacitatea normală, ai atentat la Dumnezeu. După vaccinare, după o perioadă mică de timp şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti. Nu va exista nici o explicaţie cu privire la originea acestei noi boli, mortale, care va afecta şi sistemul imunitar. Nu există un nume pentru această boală. Oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală”.

Discursul stareţului nu s-a oprit aici: „Sfinţii Părinţi ne profeţesc. Copiii mei, oamenii îşi vor pierde libertatea de gândire, vor fi inactivi. Lucrarea celui rău va rezista. Oamenii vor muri după vaccinare”.

După apariţia în spaţiul public a înregistrării video, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a transmis un punct de vedere: „Biserica Ortodoxă şi celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacţie a bunului-simţ) şi îndeamnă la formarea unei opţiuni personale la adăpost de dezinformare”.

El a continuat: „Faptul că există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are si nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate şi preluate delirant de (pe) site-uri conspiraţioniste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.