Un singur liceu din Timiş are rată de promovare de sută la sută la examenul de bacalaureat, înainte de contestaţii. Este vorba despre Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara. De asemenea, trei medii de zece au fost înregistrate în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara a fost înregistrată o promovabilitate de sută la sută, la examenul de bacalaureat, înaintea contestaţiilor. Pe locul al doilea se situează Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara (98,65 la sută), urmat de Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara (98,56 la sută).
La polul opus, la un liceu promovabilitatea a fost zero. Este vorba despre Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Biled.

Pe judeţ, promovabilitatea este de 64,64 la sută, înainte de contestaţii.

În Timiş, trei elevi au obţinut la bacalaureat, media maximă. Aceştia sunt Oana Lepa, de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara, Darian Vodă, de la Colegiul ”Iulia Haşdeu” din Lugoj şi Adriana Camelia Zahariuc, de la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timişoara.

Oana Lepa a declarta că se va îndrepta spre Facultatea de Drept, dorindu-şi o carieră în diplomaţie, iar Adriana Zahariuc va merge la Facultatea de Sociologie a Universităţii de Vest, întrucât ar vrea să lucreze în domeniul Resurselor Umane. Amândouă au spus că vor să rămână în România, chiar dacă vor urma unele cursuri în străinătate pe parcursul anilor de studii sau după finalizarea facultăţilor.

Darian Vodă îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. A spus că plănuieşte să plece mai apoi din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.