Un dragor maritim şi ofiţeri de stat major participă la un exerciţiu multinaţional, care are loc timp de zece zile în Bulgaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Forţele Navale Române, cu dragorul maritim 30 «Sublocotenent Alexandru Axente» şi ofiţeri de stat major, participă, în perioada 13-22 octombrie, la Exerciţiul multinaţional «Breeze 23», organizat de Forţele Navale ale Bulgariei, în portul Varna, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre”, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale. 
Alături de Forţele Navale Române, la „Breeze 23” participă şi capabilităţi navale şi aeriene din Albania, Belgia, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii şi Turcia, în vederea dezvoltării relaţiilor multinaţionale între statele partenere. 
“Exerciţiul multinaţional organizat de Forţele Navale ale Bulgariei are ca obiectiv principal creşterea nivelului interoperabilităţii tactice, prin aplicarea procedurilor operaţionale pentru situaţii de criză şi pentru combaterea ameninţărilor de securitate. Totodată, «Breeze 23» cuprinde secvenţe de antrenament adaptate la actualele provocări geostrategice, pentru care prevede reacţia imediată a unei forţe multinaţionale regionale în toate mediile de luptă”, au mai transmis reprezentanţii Forţelor Navale. 
Aceştia au adăugat că prin prin participarea la acest exerciţiu Forţele Navale Române contribuie semnificativ la consolidarea capacităţii de apărare a flancului estic al NATO şi la îmbunătăţirea securităţii în regiunea Mării Negre.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.