Un dragor maritim al Forţelor Navale Române se va integra într-o grupare NATO de luptă contra minelor marine care va desfăşura misiuni în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au transmis, printr-un comunicat de presă, că dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) a plecat joi, 25 februarie, din portul militar Constanţa, pentru a desfăşura misiuni de asigurare a securităţii colective a NATO, în Marea Neagră, ca parte a Grupării Navale Permanente NATO de Luptă Contra Minelor Marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), pentru o perioadă de trei săptămâni.
 
Gruparea NATO SNMCMG-2 este alcătuită din nava-comandant TCG ,,Sokullu Mehmet Paşa” (Turcia), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (România), vânătoarele de mine ESPS ,,Tajo” (Spania) şi TCG ,,Ayvalik” (Turcia). 
 
“Navele grupării NATO vor participa, în perioada 26 februarie – 6 martie, la exerciţiul „Poseidon 21”, organizat de Forţele Navale Române, primul exerciţiu multinaţional întrunit din anul 2021, desfăşurat în Marea Neagră, la care participă peste 700 de militari români şi străini, care vor utiliza 13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic telecomandat”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că toţi membrii echipajului navei au fost testaţi prin tehnici RT-PCR pentru COVID-19 şi, înainte de ambarcare la bordul navei, toate spaţiile interioare ale dragorului maritim 25 au fost dezinfectate. După terminarea misiunii şi întoarcerea navei în portul Constanţa, echipajul va fi testat RT-PCR, conform procedurilor în vigoare. 
 
Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” are un echipaj ambarcat format din 71 de militari, dintre care două femei, iar comandantul navei este locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.