Un deţinut încarcerat marţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat o zi mai târziu la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost diagnosticat cu COVID-19. Anterior sosirii în penitenciar, el intrase în contact cu o persoană infectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă informăm că o persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare. Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv”, precizează  Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Rezultatul iniţial va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare.

”Subliniem că procedura de încarcerare şi activităţile derulate în intervalul 22-23.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic şi au presupus purtarea echipamentului de protecţie şi menţinerea distanţei de siguranţă.  Preventiv, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, la nivelul unităţii de detenţie se asigură monitorizarea medicală a persoanelor custodiate, nefiind identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul acestora”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.