Un copil de un an şi jumătate şi o tânără de 17 ani au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor provocate de epidemie ajungând la 21, a declarat, marţi, Alexandru Rafila, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Numărul deceselor prin rujeolă a ajuns la 21. Ultimele două cazuri: un copil de un an şi jumătate şi o tânără de 17 ani, care avea şi alte comorbidităţi. Niciunul dintre ei nu fusese vaccinat", a spus Alexandru Rafila.

Consilierul personal al ministrului Sănătăţii, care este şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, declara, luni, că epidemia de rujeolă care durează din septembrie 2016, este consecinţa scăderii succesive a ratei vaccinării de la 94 la sută (doza I) şi 93 la sută (doza II) în 2001, la 86 la sută - doza I, respectiv 67 la sută - doza II în 2015.

Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi, a adăugat Rafila.

De la debutul epidemiei, au fost înregistrate 21 de decese la bolnavii cu rujeolă nevaccinaţi, în timp ce, în perioada 2010-2015, au fost patru decese.

Acoperirea cu vaccin ROR (contra rujeolei, oreionului şi rubeolei, n.r.) - doza I, pentru copiii cu vârstă de doi ani era de 94,7 la sută în 2011 şi 95,1 la sută în 2012. Numărul cazurilor de rujeolă din epidemia 2016-2017 a ajuns la 4.070, a precizat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.