Un asistent medical din Policlinica "Nicolae Titulescu" din Buzău, unde a fost depistat cu coronavirus singurul medic neurolog din unitate, a fost confirmat de asemenea cu COVID-19. Cabinetele medicale din incinta policlinicii vor fi închise pentru 7 zile, urmând ca întreg personalul să fie retestat luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Buzău, miercuri, întreg personalul din Policlinica "Nicolae Titulescu" a fost testat pentru coronavirus după ce un medic neurolog a fost depistat pozitiv, întâmplător, în momentul în care a fost testat pentru că urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

Joi, după efectuarea majorităţii testelor, rămânând la acest moment doar 14 care nu au fost lucrate, încă un cadru medical din policlinică a fost depistat pozitiv. Este vorba despre un bărbat, asistent medical, la Ortopedie. Bărbatul a fost transferat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Ca urmare, medicii epidemiologi din DSP Buzău au decis ca întreaga policlinică să fie închisă pentru 7 zile.

Luni, întreg personalul din unitatea medicală va fi retestat.

Tot joi, încă o persoană a fost confirmată cu infecţie cu coronavirus, având legătură cu focarul din localitatea Râmnicelu, unde a fost instituită carantina după ce mai multe persoane nu au vrut să se testeze iar altele, cu simptome de boală, au refuzat să fie transportate la spital. Bărbatul are simptome de COVID-19 şi a fost transportat la spitalul din Râmnicu Sărat.

Judeţul Buzău are joi 97 de cazuri de Covid-19, 18 persoane fiind vindecate până acum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.