Fetiţa din Braşov cu sindrom hemolitic uremic, singurul copil care se mai află internat la Spitalul "Marie Curie", a fost deconectată, sâmbătă, de la aparatele de dializă, iar luni sau marţi va putea părăsi spitalul deoarece starea ei s-a ameliorat, a declarat pentru News.ro, şeful secţiei de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am scos cateterul fetiţei de la Braşov, ultimul pacient cu Sindrom Hemolitic Uremic (SHU). Este bine, luni sau marţi va pleca acasă”, a declarat pentru News.ro medicul Mihaela Bălgrădean.

Fetiţa de doi ani din Braşov a fost internată în 19 martie la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, cu infecţie respiratorie acută şi sindrom hemolitic uremic, ulterior fiind semnalate manifestări neurologice.

Aceasta este în secţia de Nefrologie şi este ultimul pacient care a rămas internat cu SHU.

Din 29 ianuarie, au fost transferaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii însă oficialii au spus că nu există nicio legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri, fabrica fiind redeschisă joi, 7 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.