Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, vineri, că fabrica româno-americană care va produce elicoptere Bell în România, pentru înzestrarea Armatei, nu va fi folosită exclusiv pentru nevoile interne, ci va putea să şi exporte pe alte pieţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am stabilit un necesar de înzestrare pentru următorii zece ani. Majoritatea acestor elicoptere vor fi produse în România. Am discutat de producţia a câtorva dintre ele în Statele Unite, dar cu muncitori din România, care vor merge la specializare, la pregătire acolo. Evident că o fabrică de elicoptere din România nu va fi construită numai pentru a produce doar pentru nevoile armatei naţionale. Ea va fi şi un exportator şi pe alte pieţe", a spus el.

Ţuţuianu a afirmat că este prea devreme pentru a se discuta despre cantităţi de producţie şi de preţuri, pentru că ne aflăm abia în faza de început a dotărilor.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii ai companiei americane Bell Helicopter, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, semnând o scrisoare de intenţie prin care guvernul român anunţă Statele Unite asupra disponibilităţii de achiziţionare a unor elicoptere de atac.

”Prim-ministrul Mihai Tudose, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, au purtat discuţii cu reprezentanţii companiei Bell Helicopter. După convorbiri, ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a semnat scrisoarea de intenţie de preţ şi disponibilitate privind achiziţionarea de elicoptere de atac, urmând a fi adresată guvernului SUA”, informează Guvernul.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, joi, la Digi24, că elicopterele de atac pe care România intenţionează să le achiziţioneze vor fi produse în România, compania producătoare, Bell Helicopter, dându-şi acordul pentru acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.