Turiştii care vor veni în Constanţa în minivacanţa de 1 Mai, dar şi în timpul sezonului estival, vor avea parte de un nou traseu al autobuzelor etajate, având ocazia să vadă obiectivele istorice din port, printre care silozurile Anghel Saligny şi Gara Maritimă. Pentru minivacanţa de 1 Mai, vor fi disponibile patru autobuze, care vor circula între orele 9.00 – 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa, în perioada 28 aprilie – 1 mai, linia turistică City Tour va fi relansată, autobuzele etajate urmând să străbată un alt traseu faţă de anii trecuţi, care va duce turiştii prin port, prin centrul vechi al oraşului şi apoi în staţiunea Mamaia. 

Astfel, noul traseul al autobuzelor etajate este Gară CFR – Piaţa Far – Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) –Portul Turistic Tomis – bulevardul Elisabeta - strada Termele Romane – strada Negru Vodă - strada Mircea cel Batrân -  bulevardul Mamaia până la Tabăra Turist din staţiunea Mamaia.

Pentru minivacanţa de 1 Mai, vor fi disponibile patru autobuze, care vor circula între orele 9.00 – 18.00, cu plecări din Mamaia, cu o frecvenţă de 30 de minute, iar începând cu 15 iunie pe traseu se vor afla şase autobuze etajate.  

Autobuzele etajate includ în ruta lor obiective turistice importante din oraşul Constanţa, cât şi din staţiunea Mamaia, printre care Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie şi Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez.

Preţul pentru o călătorie cu autobuzele etajate în perioadă minivacanţei de 1 Mai este de 1,5 lei, iar în perioada estivală, preţul pentru o călătorie va fi de 3 lei. De asemenea, tot pentru perioada estivală va fi valabil şi un bilet pe principiul “hop on/hop off”, avantajul fiind că pasagerii pot întrerupe traseul turistic pentru vizitarea obiectivelor şi îşi pot continua călătoria cu un alt autobuz etajat, din oricare staţie, în preţul biletului achitat iniţial.

RATC a precizat că pe această linia gratuităţile şi abonamentele nu sunt valabile deoarece este traseu turistic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.