Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, la Iaşi, referitor la posibilitatea ca elevii să invoce pandemia şi să chiulească de la ore, că şcoala nu este facultativă şi că în mod obligatoriu copiii trebuie să se prezinte la cursuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Turcan a afirmat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că şcoala începe în mod obligatoriu pe 14 septembrie şi că orele de curs nu sunt facultative, răspunzând la întrebarea privind posibilitatea unui chiul în masă al elevilor în contextul pandemiei.

“Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Însă copiii trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la ore“, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

Ea a adăugat că niciodată autorităţile nu au mai dispus de sume atât de mari de bani pentru dotările necesare în şcoli.

“Niciodată autorităţile publice locale şi şcolile nu au mai avut la dispoziţie 175 de milioane de euro pentru a achiziţiona tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, măşti, dezinfectaţi, inclusiv containere sanitare pentru localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canal. Fac un apel către preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi să se ducă în fiecare localitate care nu are apă şi canalizare şi să-iimpulsioneze pe reprezentanţii administraţiei locale să achiziţioneze aceste containere, astfel încât copiii să beneficieze de condiţii sanitare optime. Sunt 28 de milioane de euro destinaţi pentru containere“, a susţinut vicepremierul Raluca Turcan.

În judeţul Iaşi, într-o singură localitate, Bivolari, copiii vor învăţa online din 14 septembrie, întrucât comuna a fost plasată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.