Liberala Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, atrage atenţia asupra faptului că în mediul privat sunt numeroşi angajaţi cu venituri foarte mici, care se confruntă cu problema „sărăciei în muncă”, aşa cum aceasta a fost calificată de Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt peste patru milioane de angajaţi în sectorul privat despre care nu vorbeşte nimeni. Or, foarte mulţi dintre ei sunt într-un stadiu de sărăcie în muncă, calificat la nivelul Uniunii Europene, adică se duc la muncă, dar veniturile sunt atât de mici încât abia îşi duc traiul de la o zi la alta. (...) Pentru angajaţii din sistemul privat, în timp, trebuie să se găsească resurse pentru o reducere graduală a contribuţiilor pe muncă, a taxării pe muncă, astfel încât să crească veniturile nete, evident, proporţional cu funcţionarea economiei şi cu puterea de cumpărare”, a afirmat Raluca Turcan în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă de Prima TV.
În ceea ce priveşte partea de asistenţă socială, Turcan este de părere că este „profund greşită” atitudinea acelor politicieni care spun că de acest aspect trebuie „să se ocupe socialiştii”; Turcan argumentând, în acest context, că „sănătatea şi prosperitatea societăţii reprezintă şi un barometru al nivelului de civilizaţie al ţării”, dar şi o obligaţie a autorităţilor de „a-i ajuta, ţintit, pe cei mai vulnerabili dintre români”. 
Aceasta a subliniat că aceste „probleme care trenează de 30 de ani” ar trebui rezolvate prin reformele prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.