Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seară, că există discuţii despre majorarea pensiilor, însă nu a dorit să ofere indicii despre procentul cu care acestea vor fi majorate, ea afirmând că la începutul anului viitor va anunţa cu cât vor fi indexate pensiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Avem discuţii cu privire la modul în care vor evolua pensiile anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când es este deja decisă. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia penionarilor în  România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari este în mare  parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1500 de lei, în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică", a declarat Raluca Turcan.
 
Ministrul Muncii a mai adăugat că pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut.
 
"Vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor. Pentru anul viitor suntem în aplicarea legiei actuale, aşadar pensiile pot fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut. Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide cu ce procent vom indexa pensiile", a declarat Turcan.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.