Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţat, luni, că peste 70 de angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detaşaţi în casele teritoriale de pensii pentru a ajuta la evaluarea dosarelor de pensii din toată ţara. Detaşarea se face pentru cel mult şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 70 de angajaţi din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detaşaţi în casele teritoriale de pensii pentru o perioadă de până la şase luni, pentru a susţine efortul de evaluare a dosarelor de pensii din toată ţara”, a transmis, luni, ministrul MUncii.

Raluca Turcan a precizat că s-a încheiat un protocol între Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Inspecţia Muncii şi Casa Naţională de Pensii Publice care stabileşte colaborarea dintre cele două instituţii din subordinea ministerului, pentru următoarele 18 luni, pentru a susţine cu personal suplimentar procedura de evaluare a dosarelor din sistemul public de pensii.

De asemenea, casele de pensii din ţară vor identifica, în perioada următoare, soluţii pentru a completa necesarul de echipamente şi alte dotări, astfel încât tot personalul mobilizat prin detaşare, pentru evaluarea dosarelor, să poată intra rapid în activitate.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat recent că se va începe evaluarea dosarelor de pensie, etapă premergătoare recalculării pensiilor.

”Am stabilit ca, în maxim 18 luni, să fie evaluate aproximativ cele 5 milioane de dosare de pensii”, a afirmat Turcan, fiind implementat un nou soft pentru această evaluare.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.