Peste 40 de echipaje s-au înscris deja la Danube Delta Rally, eveniment automobilistic ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Tulcea, iar cei care doresc să ia startul la competiţie se mai pot înscrie până joi, la ora 10.00. Autorităţile au luat decizia ca pe durata desfăşurării probelor mai multe drumuri din judeţ sau străzi din municipiul Tulcea să fie închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, luni, a fost publicată lista celor înscrişi la această ediţie a Danube Delta Rally, iar până în prezent 43 de echipaje vor lua startul, însă înscrierile continuă până pe data de 29 iunie, ora 10.00.

“Aşa cum a fost conceput încă din faza iniţială, Danube Delta Rally 2017 se anunţă un adevărat Festival de Motorsport, la start urmând să se prezinte atât maşini istorice (cea mai veche maşină înscrisă în concurs este un Austin 20 Tourer din 1924), cât si maşini moderne (Ford Fiesta R5, Porsche 911 GT3, Ford Escort WRC maşina de Campionat Modial, dar şi un superb McLarenn 650S din 2016). Pentru ca spectacolul să fie complet, sâmbătă - 1 iulie 2017, în deschiderea Superspecialei “In Memoriam Daniel Pohariu” organizatorii au pregătit o demonstraţie a campionului naţional de drift, Sorin Ene”, se precizează în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, ca în fiecare an, cu prilejul acestei competiţii, vor fi instituite unele restricţii de circulaţie, pe segmentele de drum din judet,  care fac parte din traseul evenimentului sportiv.

Astfel, vineri, 30 iunie, când vor avea loc antrenamentele oficiale şi trei probe speciale, vor fi închise DJ 229 E, drumul spre Mănăstirea Saon, între orele 7.00 – 12.00, DJ 222A, de la ieşire din localitatea Nifon până la intrarea în localitatea Luncaviţa, între orele 12.45 – 17.30, DJ 229A, de la intersecţia cu DN22/E87 - spre Teliţa, până la intrare în localitatea Poşta, între orele 13.45 - 18.30 şi strada Izvoarelor din localitatea Jurilovca şi DJ 229 P - spre Capu Doloşman, între orele 15.30 - 18.45.

Sâmbătă, 1 iulie, între orele 08.45 - 16.00, va fi închis DJ 229A, de la ieşire din localitatea Poşta până la intersecţia cu DN22/E87, iar între orele 09:45 - 17:30, nu se va putea circula pe DJ 222A, de la ieşire din localitatea Luncaviţa până la intrare în localitatea Nifon, în zonele respective urmând să aibă loc două probe speciale.

De asemenea, tot pe 1 iulie, cu ocazia Superspecialei “In Memoriam Daniel Pohariu”, în municipiul Tulcea vor fi închise străzile Isaccei (de la Pelican până la rond Hotel Delta), Uniri, Păcii (de la zona Hotel Egreta până la rond Hotel Delta), Babadag (de la zona Hotel Egreta până la CEC Bank), măsura fiind luată între orele 14.00 - 19.30. Organizatorii au precizat că pentru urgenţe locatarii din zona strada Gării vor avea asigurată o bandă de ieşire pe strada Isaccei, iar locatarii blocurilor din zona Spicu vor avea la rândul lor o bandă de acces pe strada Păcii. Totodată, vor fi instituite restricţii de circulaţie pietonală pe trotuarele aferente traseului de concurs.

Zonele interzise circulaţiei pietonale vor fi delimitate cu bandă de securitate de culoare roşie, iar zonele permise pentru public, cu bandă de culoare verde – închis, între orele 15:00 - 19:30, au menţionat organizatorii. Danube Delta Rally 2017 este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport sub egida Federaţiei Internaţionale a Automobilului, a Federatiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice, a Automobil Club Român – Autoritate Sportivă Naţională şi Retromobil Club Român - Autoritate Sportivă FIVA,  în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea, Primăria Tulcea, Instituţia Prefectului Tulcea, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, a Direcţiei Judeţene de Drumuri, a Primăriei Jurilovca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.