Prefectura Tulcea a anunţat că masca de protecţie devine obligatorie în judeţ, începând din 7 august, în zonele aglomerate, precum pieţele agroalimentare, staţiile de autobuz, în pelerinaje, iar măsura este valabilă până în 20 august. Prefectura recomandă primăriilor să nu organizeze, în perioada respectivă, manifestări de genul zilele localităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Tulcea a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia au fost luate măsuri pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Astfel, în perioada 7 august, ora 00.00 – 20 august, ora 24, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe, târguri, oboare, zone de aşteptare - staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localităţile Niculiţel şi Cerna.

De asemenea, masca de protecţie devine obligatorie şi în pieţele agroalimentare din municipiul Tulcea (Piaţa Nouă (Piaţa Sf.Gheorghe), Piaţa Vest, Piaţa Veche şi Piaţa din Cartier E3), zilnic, în între orele 08.00-18.00; în oraşul Babadag, în zilele de joi şi duminică, între orele 07.00-12.00; iar în celelalte unităţi administrativ-teritoriale, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai hotărât că masca este obligatorie şi pentru cei care formează grupuri mai mari de şase persoane, prezente pe Faleza municipiului Tulcea - zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, între orele 09.00-14.00 şi 18.00-21.00.

Masca va trebui purtată de grupurile mai mari de şase persoane prezente în: parcurile din municipiul Tulcea (Parcul Sf.Gheorghe - Piaţa Nouă, Parcul Personalităţilor, Parcul Lac Ciuperca, Parcul Orăşelul Copiilor, Parcul Victoria - Zona Pelican), Parcul Veolia - Cartier Lotizare, Parcul Delta - zona Hotel „Delta” 3 stele, Parcul Carol - zona Hotel „Delta” 4 stele, Parcul 1 Mai - Piaţa Civică, Parcul cu Platani - zona str. Concordiei, Parcul Monumentul Independenţei, zilnic, în intervalul orar 09.00-11.00 şi 15.00-21.00;  în Piaţa Civică şi parcul din centrul oraşului Babadag, zilnic, în intervalul orar 18.00-23.00.

În judeţul Tulcea, masca devine obligatorie la nunţi, botezuri, pomeni, la slujbele religioase care se desfăşoară atât în interiorul, cât şi în afara lăcaşurilor de cult (curţile şi perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanţare fizică între enoriaşi. În toate celelalte spaţii deschise, de exemplu, intrările de bloc, în care se formează aglomerări de persoane, este recomandată purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare fizică.

De asemenea, în instituţii publice şi în societăţi comerciale managerul va verifica şi va monitoriza dacă este respectată măsura privind obligativitatea purtării măştii de către salariaţi.

“Ţinând cont de contextul epidemiologic actual din judeţ, cu număr de cazuri pozitive în creştere, se recomandă tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (gen Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 07.08.2020 – 31.08.2020 şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente”, se arată în comunicatul Prefecturii Tulcea.

În judeţul Tulcea, de la debutul pandemiei, s-au înregistrat 310 cazuri de Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.