Localităţile din zona braţului Chilia vor fi aprovizionate cu o cursă specială după interzicerea navigaţiei pe sectorul românesc al acestui braţ al Dunării, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pune la dispoziţie microbuze pentru transportul persoanelor care nu se mai pot deplasa cu ambarcaţiunile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Tulcea a transmis, printr-un comunicat de presă, că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de miercuri a fost discutată situaţia transportului şi aprovizionării localităţilor din zona braţului Chilia, după ce a fost interzisă navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor civile, indiferent de pavilion, în sectorul românesc al braţului Chilia al Dunării. 
 
În cadrul şedinţei au avut loc discuţii cu agenţii economici din localităţile de pe braţul Chilia (Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava) cu privire la soluţiile pentru transportul produselor alimentare, dar şi legate de transportul de persoane. 
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că Navrom Delta va face periodic o cursă specială pentru a transporta marfă la Sulina, unde se va identifica o dană de acostare în zona Prospect, de unde agenţii economici din zona Periprava vor prelua mărfurile.
 
De asemenea, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi puse la dispoziţie microbuze pentru transportul persoanelor pe ruta Tulcea - Ceatalchioi - Plaur - Pardina - Chilia Veche - Periprava.
 
Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean va dispune ca internatele în care sunt cazaţi elevi cu domiciliul în localităţile de pe braţul Chilia să rămână deschise şi în weekend. 
 
În cadrul şedinţei CJSU s-a hotărât că navigaţia mijloacelor de intervenţie navale - nave Ambulanţă, ISU se menţine pe braţul Chilia. 
 
Navigaţia navelor şi ambarcaţiunilor civile, indifderent de pavilion, este interzisă pe sectorul românesc al braţului Chilia, a fost mesajul transmis marţi de autorităţile navale către armatori şi comandanţii de nave.
 
Motivele invocate sunt conflictul din Ucraina şi desfăşurarea de acţiuni militare în zona frontierei fluviale cu România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.