Două drumuri judeţene din Tulcea vor fi modernizate cu fonduri europene, acestea urmând să aibă piste de bicicletă şi staţii de autobuz, valoarea investiţiei fiind de peste 30 de milioane de euro. Autorităţile vor depune spre finanţare, până la mijlocul lunii viitoare, alte proiecte de reabilitare pentru alte trei drumuri judeţene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Tulcea, preşedintele CJ Horia Teodorescu a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, primele contracte de finanţare din regiunea de Sud-Est semnate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, este vorba despre modernizarea a două drumuri judeţene din Tulcea.

“DJ 222 B va fi modernizat pe o lungime de 54 de kilometri, între localităţile tulcene Stejaru şi Cerna. Proiectul, care are o valoare totală de 22 milioane de euro, presupune realizarea unor poduri, podeţe, amenajarea drumurilor laterale, a intersecţiilor. Un element specific pentru această perioadă de accesare este aceea a pistelor de biciclete, care, cuprinse în proiect, cresc punctajul acordat. Aşadar, în cadrul acestui proiect vorbim şi despre o pistă de biciclete de 2,5 kilometri (între Cerbu şi Sâmbăta), 23.000 de metri pătraţi de trotuare, 20 de staţii de autobuz”, se arată în comunicat. 

De asemenea, urmează să fie modernizat drumul dintre Valea Teilor şi Nicolae Bălcescu, investiţie care va fi realizată din două surse: pe fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional - non ITI (drumul de la Niculiţel la Sarichioi), restul urmând să intre la finanţare cu fonduri asigurate prin mecanismul Investiţii Teritoriale Integrate, valoarea investiţiei fiind de 11 milioane de euro.

“La momentul în care am gândit acest proiect, Valea Teilor şi Izvoarele nu erau prinse în ITI, astfel că, pentru a nu pierde şansa de a beneficia de fondurile europene, am accesat prin POR  fonduri pentru această regiune, urmând ca restul să fie reabilitat cu fonduri ITI, acolo unde nu există o concurenţă“, a declarat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Acest proiect presupune reabilitarea şoselei, a drumurilor laterale, pistă de biciclete de peste 3 kilometri, 10 staţii de autobuz.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea urmează să depună spre finanţare, până la data de 15 iulie, proiecte pentru modernizarea altor trei drumuri judeţene. Este vorba despre drumul Niculiţel - Turda - Sarichioi (17 milioane de euro), Vişina - Ceamurlia (9 milioane de euro), Enisala - Babadag - Slava Rusă (7 milioane de euro).

Sursa citată menţionează că se află în lucru documentele aferente proiectului de modernizare a drumului Tulcea - Chilia Veche, care ar urma să fie realizat în această perioadă de accesare, cu fonduri asigurate prin ITI Delta Dunării.

“Până la sfârşitul acestui an, am speranţa că vom putea să semnăm contractul de finanţare. În această situaţie, se impun o serie de studii specifice care îngreunează procedurile. (…) Orice soluţie tehnică va fi implementată, ea va fi una agreată de Ministerul Mediului şi de ARBDD“, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.